ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πανικός στο κέντρο του Λονδίνου από άλογα του Βασιλικού Ιππικού που το έσκασαν

Βρετανία: Πανικός στο κέντρο του Λονδίνου από άλογα του Βασιλικού Ιππικού που το έσκασαν
Unsplash (φωτογραφία αρχείου)

Πανικός προκλήθηκε στο κέντρο του Λονδίνου, από δύο άλογα που κάλπαζαν ελεύθερα με ένα μάλιστα εξ αυτών να είναι γεμάτο αίματα.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαθανατίζονται δύο άλογα -ένα άσπρο και ένα μαύρο- να τρέχουν ελεύθερα στους κεντρικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας προς μεγάλη έκπληξη και φόβο περαστικών και αυτοκινητιστών.

Σε μία από τις φωτογραφίες απαθανατίζονται τα δύο άλογα να προσπερνούν ένα σκούτερ, πέφτουν πάνω σ' ένα ταξί, αφού πέρασαν μια διασταύρωση με κόκκινο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Telegraph, συνολικά 5 άλογα έχουν θεαθεί να περιφέρονται ελεύθερα στο κέντρο του Λονδίνου και φέρεται ότι το έσκασαν στη διάρκεια πρόβας για παρέλαση στο Ουέστμινστερ, κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η αστυνομία της πρωτεύουσας ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X πως ειδοποιήθηκε γύρω στις 08:40 (τοπική ώρα, 10:40 ώρα Ελλάδας) ότι ζώα είχαν απελευθερωθεί και έθεσε υπό έλεγχο δύο απ' αυτά σε μια λεωφόρο της συνοικίας Λάιμχαουζ, στο ανατολικό Λονδίνο.

«Περιμένουμε τον στρατό για να τα παραλάβει και να τα μεταφέρει σε έναν κτηνίατρο», διευκρίνισε η αστυνομία.

Η Μετεωρολογική Αστυνομία δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά άλογα που είναι ελεύθερα αυτή τη στιγμή στο κέντρο του Λονδίνου και εργάζονται με συναδέλφους, συμπεριλαμβανομένου του Στρατού, για να τα εντοπίσουν».

Από την πλευρά της η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου είπε: «Κληθήκαμε στις 8.25 π.μ. σήμερα για αναφορές ενός ατόμου που πετάχτηκε από ένα άλογο στο Buckingham Palace Road, SW1W.

«Στείλαμε πόρους στο σημείο, συμπεριλαμβανομένων πληρωμάτων ασθενοφόρου, ενός ασθενοφόρου σε ένα αυτοκίνητο γρήγορης απάντησης και ενός αξιωματικού αντιμετώπισης περιστατικών» δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

«Το πρώτο μας ασθενοφόρο ήταν στη σκηνή σε πέντε λεπτά. Το περιστατικό συνεχίζεται ακόμη και εργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ