Αυστρία: Να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας
Να ανοίξει ο διάλογος εντός ΕΕ για να τεθεί τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, λόγω των παραβιάσεων της Άγκυρας σε θέματα δημοκρατίας αλλά και τις ελλείψεις στην οικονομία, πρότεινε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την καταστολή που έχει επιβάλει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα . Ο αυστριακός καγκελάριος σημειώνει ότι η ιδέα του να επαναφέρει την θανατική καταδίκη στη Τουρκία αποτελεί "κόκκινη γραμμή" που εμποδίζει τη χώρα να γίνει μέλος της ΕΕ.
Ο Κερν αύξησε τους τόνους της κριτικής του σε μια συνέντευξη στον αυστριακό σταθμό ORF.
"Θα ήταν σοφό να πούμε τώρα ότι πατάμε το κουμπί 'Reset'" (επανεκκίνησης), είπε, καλώντας τις συνομιλίες ένταξης "διπλωματική μυθοπλασία".
"Ξέρουμε ότι το επίπεδο δημοκρατίας είναι εμφανώς ανεπαρκές για να δικαιολογήσει την ένταξη (της Τουρκίας).... Το θέμα των οικονομικών είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντικό γιατί η τουρκική οικονομία απέχει υπερβολικά από τη μέση ευρωπαϊκή", δήλωσε.
΄Οταν ερωτήθηκε αν η Αυστρία θα καταθέσει πρόταση να σταματήσουν οι συνομιλίες ένταξης στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου, ο Κερν είπε ότι η Αυστρία "θα ξεκινήσει συζήτηση για αυτό. Θα ζητήσουμε μια εναλλακτική ιδέα", είπε.
Απολογείται σήμερα ο 58χρονος Πολωνός που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα
10:54
Τρεις συλλήψεις μετά από βίαιο επεισόδιο σε δομή αιτούντων ασύλου στη Θεσσαλονίκη
10:47
Αιθιοπία: Αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις - Χιλιάδες εκτοπισμένοι (pics)
10:44
LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Σειρήνες στο Βόρειο Ισραήλ - Κλείνει το μεγαλύτερο λιμάνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μετά από πυραυλική επίθεση
10:40