Κόλπος του Άντεν: H φρεγάτα Ύδρα έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο drones - Κατέρριψε το ένα
Η φρεγάτα «Ύδρα»
ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣH φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό πλοίο .
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις πρώτες πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε.
Η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την πορεία της χωρίς κανένα πρόβλημα. «Είναι ζητήματα που πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Εκείνη τη στιγμή παρείχε προστασία σε εμπορικό πλοίο. Η αντίδραση ήταν ακριβώς με βάση το πρωτόκολλο και συνεχίζει κανονικά την πορεία. Έφερε εις πέρας αυτό που έπρεπε να κάνει όπως όριζαν οι κανόνες εμπλοκής και θα συνεχίσει κανονικά να βρίσκεται στην περιοχή για όσο διαρκεί η επιχείρηση αυτή, όπως συμβαίνει με όλες τις υπόλοιπες μεγάλες χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν την επιχείρηση» δήλωσε.
Άγρια κόντρα Λαζαρίδη - Πολάκη: «Είχες διπλά βιβλία, ένα για τα μαύρα» - «Τώρα μιλάω εγώ»
14:55
Τζάαφαρ Τζάκσον για την ταινία «Michael»: Ήταν μια σουρεαλιστική και ταυτόχρονα πνευματική στιγμή (pics)
14:51
Ρωσία: Δύο νεκροί, χιλιάδες άστεγοι από τις πλημμύρες στο Νταγκεστάν (vids)
14:48
Ιράν: Πρόσχημα για την κλοπή εμπλουτισμένου ουρανίου η διάσωση του Αμερικανού πιλότου
14:40