Βέλγιο: Σε Φλάνδρα και Βρυξέλλες η «έδρα» των εξτρεμιστών και των τζιχαντιστών
Στη Φλάνδρα και στις Βρυξέλλες εντοπίζεται η πλειοψηφία των εξτρεμιστών και των τζιχαντιστών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Αννελιές Βερλίντεν απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση.
Από τις 27 Μαρτίου, «656 άτομα συμπεριλήφθηκαν στην κοινή βάση δεδομένων: 575 για την προσήλωσή τους στην ισλαμιστική τζιχαντιστική ιδεολογία, 53 για την προσήλωσή τους στον δεξιό εξτρεμισμό, 16 στον αριστερό εξτρεμισμό και 12 για άλλους τύπους απειλών», ανέφερε η υπουργός απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir».
Ειδικότερα, 318 εντοπίζονται στην Φλάνδρα, 233 στις Βρυξέλλες και 98 στη Βαλλονία.
Ωστόσο, για επτά άτομα, δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί ότι εντάσσονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Ταυτόχρονα, σημείωσε, ότι «η OCAM (όργανο συντονισμού ανάλυσης απειλής) υποδεικνύει ότι οι τοπικές Task Force στις Βρυξέλλες και στην Αμβέρσα παρακολουθούν τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που περιλαμβάνονται στην κοινή βάση δεδομένων».
Επίδομα διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων: Μέχρι 500 ευρώ μηνιαίως - Οι διαδικασίες χορήγησης του
04:00
Σε λειτουργία η νέα Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026 μέσω του myAGRO από την ΑΑΔΕ
03:00
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
02:00
Προσλήψεις μέσω «Ergani app» από τους εργοδότες: Με ποιον τρόπο γίνεται η διαδικασία από το κινητό
01:00