ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Τραυματισμός τουριστών από ρουκέτα των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Τραυματισμός τουριστών από ρουκέτα των Ταλιμπάν
REUTERS / OMAR SOBHANI

Ξένοι τουρίστες, η εθνικότητα των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί, τραυματίστηκαν σήμερα στο δυτικό Αφγανιστάν από ρουκέτα που έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται επίσημες πηγές, η επίθεση αποδίδεται στους Ταλιμπάν.

«Πέντε ξένοι τουρίστες και ο οδηγός τους τραυματίστηκαν σε ενέδρα που έστησαν οι Ταλιμπάν στον δρόμο που ενώνει την επαρχία Μπαμιάν με την επαρχία Χεράτ», σύμφωνα με τον Νατζιμπουλάχ Νατζίμπι, εκπρόσωπο του στρατού.

«Το όχημά τους επλήγη από πυρά ρουκέτας των Ταλιμπάν, οι πέντε τουρίστες κατάφεραν να εξέλθουν από το όχημα και τραυματίστηκαν ελαφρά. Βρίσκονται τώρα καθ΄οδόν προς τη Χεράτ», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της Χεράτ, Τζιλάνι Φαρχάντ, οι τουρίστες ταξίδευαν σε αυτοκινητοπομπή υπό την προστασία του αφγανικού στρατού που ανταπέδωσε τα πυρά από τα οποία σκοτώθηκαν και αρκετοί Ταλιμπάν.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, οι Ταλιμπάν δεν έχουν αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στην περιοχή Σίστ-ε-Σαρίφ, στην ορεινή απομονωμένη επαρχία Γκορ (κεντρικό Αφγανιστάν) στη μέση της απόστασης ανάμεσα στην Μπαμιάν και τη Χεράτ.

Αντίθετα σε πολλές περιοχές της Γκορ σημειώνονται συγκρούσεις. Τα οδικά ταξίδια θεωρούνται όλο και πιο επικίνδυνα στο Αφγανιστάν, όπου οι επιθέσεις ισλαμιστών ανταρτών αυξάνονται κυρίως στον βορρά, στον νότο και στα ανατολικά της χώρας όπου σημειώνονται επίσης συγκρούσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ