ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: «Κλείδωσε» το τετ α τετ Μπάιντεν - Ερντογάν

Τουρκικά ΜΜΕ: «Κλείδωσε» το τετ α τετ Μπάιντεν - Ερντογάν

Οι δύο ηγέτες σε παλαιότερη συνάντησή τους στο περιθώριο της G20 (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Evan Vucci

Κανονικά θα γίνει η συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Το τουρκικό κανάλι Halk TV, μετέδωσε ότι οριστικοποιήθηκε η συνάντηση τους. Την πληροφορία είχε μεταδώσει νωρίτερα και το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους.

Ωστόσο νωρίτερα ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα επίσκεψη του Ερντογάν, ενώ δεν υπάρχει προσώρας και επίσημη ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία.

Ο Κίρμπι όταν ρωτήθηκε αν η συνάντηση του Ερντογάν με τον Χανίγιε το περασμένο Σάββατο θα είναι θέμα στη συνάντηση με τον Μπάιντεν ή θα θέσει σε κίνδυνο την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα για να μιλήσουμε όσον αφορά μια συγκεκριμένη επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Οπότε, δεν έχω κανένα σχόλιο επ' αυτού».

Σε ερώτηση σχετικά με «αυτόν που φιλοξενεί τον ηγέτη της Χαμάς» ο Κίρμπι είπε: «Και πάλι, θα αφήσω τον πρόεδρο Ερντογάν να μιλήσει στις συναντήσεις που έχει. Ήμασταν πολύ σαφείς σχετικά με τη θέση μας για τη Χαμάς και ποιοι είναι και τι αντιπροσωπεύουν. Θα το αφήσω έτσι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ