ΚΟΣΜΟΣ

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Αυστρία λόγω απειλητικών μηνυμάτων

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Αυστρία λόγω απειλητικών μηνυμάτων
REUTERS/Neil Hall

Οι αυστριακές Αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας τους, μετά από τρομοκρατικές απειλές που έλαβαν μέσω email για ενδεχόμενες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα.

Στα μηνύματα αυτά αναφερόταν ως πιθανότερη ώρα εκδήλωσης των επιθέσεων το πρωί της Πέμπτης -που έχει ήδη περάσει-, όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ.

Το μήνυμα ήταν γραμμένο σε κακά αγγλικά και άφηνε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι πίσω από την απειλή αυτή κρύβονταν πιθανόν, τζιχαντιστές.

"Το πρωί της 4ης Αυγούστου οι αυστριακές αρχές έλαβαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρομοκρατικές απειλές εναντίον των αστυνομικών τμημάτων σε πολλές περιοχές" της Αυστρίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

"Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη. Οι αυστριακές αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια δεν διακρίνουν αυτή τη στιγμή κάποιον λόγο πανικού", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το ίδιο μήνυμα στάλθηκε σε πολλά αστυνομικά τμήματα και προερχόταν από μια κρυπτογραφημένη διεύθυνση που έχει χρησιμοποιηθεί "πολλές φορές στο παρελθόν" για την εκτόξευση απειλών, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε εγρήγορση μετά τις επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων στη Γαλλία και τη Γερμανία, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Der Standard, από τις αρχές του 2015 στην Αυστρία έχουν γίνει 59 συλλήψεις που "σχετίζονται με την τρομοκρατία".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ