ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάρακ Ομπάμα δηλώνει «φεμινιστής»

Ο Μπάρακ Ομπάμα δηλώνει «φεμινιστής»
REUTERS/Yuri Gripas

Σε άρθρο του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανήμερα των γενεθλίων του γράφει για τις προκαταλήψεις γύρω από το γυναίκειο φύλο και δηλώνει «φεμινιστής».

Ο Ομπάμα, που είναι πατέρας δύο κοριτσιών και ανατράφηκε από τη μητέρα και τη γιαγιά του και σήμερα κλείνει τα 55, γράφει σε γυναικείο αμερικανικό περιοδικό ότι "είναι μια εκπληκτική εποχή" για τις γυναίκες. "Δεν το λέω απλώς ως πρόεδρος αλλά και ως φεμινιστής", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταγράφοντας όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα οι γυναίκες -από το δικαίωμα ψήφου μέχρι την εισδοχή τους σε μέχρι πρότινος "κλειστά", ανδρικά επαγγέλματα- ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει ότι "η σημαντικότερη αλλαγή είναι ίσως η δυσκολότερη από όλες: είναι να αλλάξεις εσύ ο ίδιος".

Η ανατροφή των δύο παιδιών του, της 15χρονης Σάσα και της 18χρονης Μαλία, τον έκανε να συνειδητοποιήσει τις πιέσεις που υφίστανται τα κορίτσια.

Όπως αναφέρει:

Βλέπουμε την τεράστια πίεση που ασκείται στα κορίτσια για να έχουν μια συγκεκριμένη εμφάνιση και μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, ακόμη και έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τη νοοτροπία που μας οδηγεί στο να μεγαλώνουμε τα κορίτσια μας για να είναι μαζεμένα και τα αγόρια για να έχουν αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε επίσης:

Χρόνια πολλά Μπαράκ Ομπάμα. Το παιδικό του album σε 29 φωτογραφίες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ