ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Έρευνες για περίεργο θάνατο καρκινοπαθών σε ογκολογική κλινική

Ολλανδία: Έρευνες για περίεργο θάνατο καρκινοπαθών σε ογκολογική κλινική
Reuters

Οι γερμανικές και ολλανδικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα μετά τον θάνατο δύο Ολλανδών και μιας Βελγίδας που λάμβαναν «εναλλακτική» θεραπεία σε γερμανική ογκολογική κλινική κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, πέντε ασθενείς έλαβαν θεραπεία την περασμένη εβδομάδα στην κλινική αυτή, που βρίσκεται στο Μπρίγκεν–Μπραχτ, κοντά στο Ντίσελντορφ. Μια Βελγίδα 55 ετών, ένας συνομήλικός της Ολλανδός και μια 43χρονη Ολλανδή πέθαναν λίγες ημέρες μετά την αγωγή που της χορήγησε το αυτοαποκαλούμενο «κέντρο για την εναλλακτική θεραπεία κατά του καρκίνου».

Η 43χρονη γυναίκα, που έπασχε από καρκίνο στο στήθος, παραπονέθηκε αρχικά για πονοκέφαλο, ενώ κατόπιν παρουσίασε σύγχυση και αδυνατούσε να μιλήσει. Πέθανε το Σάββατο, αλλά τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο κέντρο αυτό χορηγείται στους καρκινοπαθείς ένα πειραματικό σκεύασμα.

Οι αρχές εκφράζουν ανησυχία για τις επιπλοκές που ενδέχεται να παρουσιάσουν άλλοι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στην κλινική Klauss Ross. «Μολονότι η ιατρική έρευνα δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τι συνέβη πραγματικά, υπάρχει αυτή τη στιγμή κίνδυνος για την υγεία των ασθενών που έλαβαν θεραπεία σε αυτήν την κλινική», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομία, καλώντας τους πολίτες να επικοινωνήσουν άμεσα με τις ιατρικές υπηρεσίες.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου Klaus Ross δηλώνουν από την πλευρά τους σοκαρισμένοι από τον θάνατο των ασθενών, διαβεβαιώνοντας ότι συνεργάζονται πλήρως με την έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ