ΚΟΣΜΟΣ

Σύζυγος διακεκριμένου Αμερικανού καθηγητή η γυναίκα που δολοφονήθηκε στο Λονδίνο

Σύζυγος διακεκριμένου Αμερικανού καθηγητή η γυναίκα που δολοφονήθηκε στο Λονδίνο
Λουλούδια έχουν αφεθεί κοντά στο σημείο όπου μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου Αμερικανίδα στη Ράσελ Σκουέρ του Λονδίνου, την επομένη του τραγικού περιστατικου, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 REUTERS/Neil Hall

Η Αμερικανίδα που σκοτώθηκε από επίθεση με μαχαίρι χθες το βράδυ στο Λονδίνο ήταν σύζυγος του διακεκριμένου καθηγητή ψυχολογίας Ρίτσαρντ Γουάγκνερ (Richard Wagner), όπως ανακοίνωσε το πανεπιστήμιό του.

Ο Γουάγκνερ βρισκόταν στο Λονδίνο μαζί με την σύζυγο του Νταρλίν Χόρτον (Darlene Horton), καθώς δίδασκε σε θερινό πρόγραμμα σπουδών του Florida State University, όπως σημειώνεται.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε πως η 64χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή αμέσως μετά την επίθεση στη Ράσελ Σκουέρ (Russell Square).

Οι φοιτητές του προγράμματος είχαν ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ, αλλά ο καθηγητής τους και η σύζυγός του παρέμειναν στο Λονδίνο, έχοντας προγραμματίσει να αναχωρήσουν για τη Φλόριντα σήμερα, όπως δήλωσε η διοίκηση του πανεπιστημίου.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη στεναχώρια μας για αυτήν τη φρικτή τραγωδία», δήλωσε ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Τζον Θράσερ (John Thrasher).

«Είμαστε σοκαρισμένοι που μια τέτοια παράλογη βία έχει αγγίξει την οικογένεια του FSU. Θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε τον καθηγητή Γουάγκνερ, καθώς και τους φίλους και συναδέλφους του στο Τμήμα Ψυχολογίας, καθώς θρηνούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ