ΚΟΣΜΟΣ

Επεισοδιακή Πρωτομαγιά στη Γαλλία - Συλλήψεις και τραυματίες

Επεισοδιακή Πρωτομαγιά στη Γαλλία - Συλλήψεις και τραυματίες

Διαμαρτυρίες και επεισόδια στη Γαλλία.

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Γαλλία μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στη, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά .

Σε Παρίσι και Λυών απεργοί και διαδηλωτές που εναντιώνονται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και στη διενέργεια Ολυμπιακών Αγώνων από τη Γαλλία συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το BFMTV, επικαλούμενοι πηγές από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού, 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Στο περιθώριο της πορείας, μέχρι το απόγευμα, 45 άτομα συνελήφθησαν, αναφέρουν τα υπόλοιπα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Στη Λυών, συνελήφθησαν 22 άτομα για πράξεις βίας κατά της αστυνομίας και ρίψη βλημάτων. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (CGT) απαρίθμησε περισσότερες από 265 συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία. Περίπου 270 δράσεις είχαν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα, με έως και 150 χιλιάδες συμμετέχοντες.

Η Le Monde, ανέφερε ότι υπήρξαν «120.000 με 150.000» δηλώσεις σε όλη τη χώρα, αριθμός πολύ μικρότερος από το 2023, όταν η κινητοποίηση συγκέντρωσε σχεδόν 800.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τις αρχές, και 2,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με την CGT.

Στο Παρίσι, ο αριθμός των διαδηλωτών υπολογίζεται ότι είναι 50.000 στους δρόμους, σύμφωνα με την CGT, και 18.000 σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας. Στη Λυών συγκεντρώθηκαν 13.000 διαδηλωτές σύμφωνα με τα συνδικάτα και 6.500 σύμφωνα με τη νομαρχία.

Στη Μασσαλία συγκεντρώθηκαν περίπου 3.000 άτομα. Στη Ρεν, η διαδήλωση προσέλκυσε 1.400 διαδηλωτές, σύμφωνα με τη νομαρχία, ενώ στη Ναντ ήταν μεταξύ 4.000 και 5.000, σημειώθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), όπου επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της διάδοσης των δραστηριοτήτων σε επιχειρήσεις. .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ