ΚΟΣΜΟΣ

Aυστραλία: «Μου έδωσαν ναρκωτικά και με βίασαν» καταγγέλλει αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Aυστραλία: «Μου έδωσαν ναρκωτικά και με βίασαν» καταγγέλλει αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
H Μπρίτανι Λάουγκα Brittany Lauga MP / Facebook

Σε μια άκρως σοβαρή καταγγελία προχώρησε η βουλευτής του Κουίνσλαντ, Μπρίτανι Λάουγκα, με την ίδια να δημοσιοποιεί ότι έπεσε θυμά σεξουαλικής επίθεσης αφού προηγουμένως της έδωσαν ναρκωτικά, χωρίς τη συγκατάθεσή της. 

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είπε ότι δέχτηκε επίθεση σε μια βραδινή έξοδο στην εκλογική της περιφέρεια Yeppoon.

«Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί σε πολλούς από εμάς», ανέφερε η πολιτικός, μέσω ανάρτησης στα social media, με την καταγγελία να αναδημοσιεύεται από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτικά όπως το BBC.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε η 37χρονη Λάουγκα, αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα των Αρχών, καθώς η ίδια μετέβη σε αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στο νοσοκομείο στις 28 Απριλίου.

«Οι εξετάσεις στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν την παρουσία φαρμάκων στο σώμα μου, τα οποία δεν έπαιρνα», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε τις κοινωνικές συναναστροφές στην πόλη μας χωρίς τον κίνδυνο ναρκωτικών ή επιθέσεων», είπε η 37χρονη πολιτικός προσθέτοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να «θεραπευθεί σωματικά και συναισθηματικά».

Η Αστυνομική Υπηρεσία του Κουίνσλαντ (QPS) επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί ερευνούν μια καταγγελία για σεξουαλική επίθεση σχετικά με ένα περιστατικό στο Yeppoon την περασμένη Κυριακή.

Σημειώνεται ότι η Λάουγκα είναι στο Κοινοβούλιο για σχεδόν μια δεκαετία και εξελέγη για πρώτη φορά στην έδρα του Keppel το 2015.

Στην Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του 2024 σκοτώνεται μια γυναίκα κάθε τέσσερις ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ