Η Ιαπωνία απαντά στον Μπάιντεν: «Λυπηρό ότι χαρακτήρισε τη χώρα ξενοφοβική»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν
AP Photo/Evan VucciΗ κυβέρνηση της Ιαπωνίας αντέδρασε με εμφανή ενόχληση σήμερα σε σχόλιο που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν χαρακτήρισε τη χώρα που θεωρείται στενός σύμμαχος της Ουάσιγκτον «ξενόφοβη» .
Με αυτό το επίθετο περιέγραψε επίσης την Κίνα και τη Ρωσία. Για το Τόκιο, η δήλωση αυτή ήταν «λυπηρή» και λαθεμένη.
Κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης την Τετάρτη, ο κ. Μπάιντεν φάνηκε να βάζει στο ίδιο τσουβάλι συμμάχους της χώρας του (Ιαπωνία, Ινδία) και αντιπάλους της (Κίνα, Ρωσία), υποστηρίζοντας πως και οι τέσσερις μεγάλες οικονομίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας της άρνησης των πολιτικών ηγετών τους να δεχθούν μετανάστες.
«Γιατί αντιμετωπίζει τόση στασιμότητα η Κίνα σε οικονομικό επίπεδο; Γιατί έχει προβλήματα η Ιαπωνία; Και η Ρωσία; Και η Ινδία; Επειδή είναι ξενόφοβες. Δεν θέλουν μετανάστες», είπε ο αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με την καταγραφή των δηλώσεων του που δεν δημοσιεύτηκε παρά τις προηγούμενες Πέμπτη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Ο Μπάιντεν θα υποδεχθεί τον βασιλιά Αμπντάλα B' της Ιορδανίας
Σε αστυνομικό κλοιό τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 συλλήψεις - Παρέμβαση Μπάιντεν
Εθνική Ασφαλιστική: Νέα εποχή με στόχο την επανάκτηση της κορυφής
08:15
Μπορεί ο ναρκισσισμός να θεραπευτεί; Η επιστήμη απαντά
08:00
Ζημιά στον προστατευτικό θόλο του Τσέρνομπιλ μετά από επίθεση drones
07:52
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ομιλούμε την φεραρική… απλήστως
07:45