ΚΟΣΜΟΣ

Χαμηλή η δημοτικότητα για τη Μέρκελ λόγω προσφυγικού

Χαμηλή η δημοτικότητα για τη Μέρκελ λόγω προσφυγικού
REUTERS/Hannibal Hanschke

Η δημοτικότητα της γερμανίδας καγκελαρίου μειώθηκε κατά δώδεκα ποσοστιαίες μονάδες με το 1/3 των πολιτών της χώρας να δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τη στάση της απέναντι στο προσφυγικό, όπως δείχνει δημοσκόπηση του δικτύου ARD.

Είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση της Άγκελα Μέρκελ από την επανεκλογή της το 2013. Πέρυσι τον Απρίλιο, και πριν από την προσφυγική κρίση, η δημοτικότητά της από το 75% έφτασε στο 47%.

Ταυτόχρονα, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ - ενός πολιτικού που έχει δείξει ξεκάθαρα στη στάση του απέναντι στην επιβολή περιορισμών της μετανάστευσης- έχει εκτοξευτεί κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες στο 44%.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-2 Αυγούστου, μόλις το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι ικανοποιημένο από την προσφυγική πολιτική της ενώ το 65% δήλωσε δυσαρέσκεια.

Ωστόσο, χωριστή δημοσκόπηση της τελευταίας εβδομάδας έδειξε ότι η πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιρρίπτει στην κυβερνητική πολιτική την ευθύνη για τις δύο ισλαμιστικές επιθέσεις του περασμένου μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ