ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός με σαράντα τραυματίες στην Πρίστινα από «μαϊμού» επίθεση του ISIS

Πανικός με σαράντα τραυματίες στην Πρίστινα από «μαϊμού» επίθεση του ISIS

Συναγερμός σήμανε στην Πρίστινα του Κοσσόβου κατά τη διάρκεια φεστιβάλ μπύρας, όταν ακούστηκε πυροβολισμός από ένα ψεύτικο –όπως αποδείχτηκε- όπλο, ενώ κάποιος άρχισε να φωνάζει "ISIS" (Ισλαμικό Κράτος).

Αμέσως εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού με τον κόσμο έντρομο να τρέχει στην προσπάθειά του να φύγει από τη διοργάνωση στην κεντρική πλατεία της πόλης προκειμένου να σωθεί.

Ο απολογισμός από αυτή την ...φάρσα, είναι περισσότεροι από 40 τραυματίες, καθώς οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να φύγουν και να κρυφτούν στα κοντινά σοκάκια, έτρεχαν πανικόβλητοι και έσπρωχναν ο ένας τον άλλον.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές χάους στους δρόμους. «Ήμουν στο σημείο, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να μας προσπερνούν και να μας σπρώχνουν. Άνθρωποι έκλαιγαν και φώναζαν ότι έπρεπε να φύγουν», ανέφερε κάποιος.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της Πρίστινα ανέφερε ότι αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια για το φεστιβάλ εξαιτίας έλλειψης χώρου, ενώ θα γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ένα όλοι όσοι παρευρίσκονταν είχαν το απαιτούμενο όριο ηλικίας άνω των 18 ετών.

Σημειώνεται ότι το Κόσσοβο κατέχει μία από τις υψηλότερες αναλογίες ιδιοκτητών όπλων στην Ευρώπη, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 350.000 από τον πληθυσμό του 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας έχει στην κατοχή του όπλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ