ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Τέσσερις άμαχοι νεκροί από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε μεθοριακό χωριό

Λίβανος: Τέσσερις άμαχοι νεκροί από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε μεθοριακό χωριό
AP Photo /Mohammed Zaatari (φωτογραφιία αρχείου)

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων μελών της ίδιας οικογένειας σε ένα σπίτι σε μεθοριακό χωριό στον νότιο Λίβανο σήμερα Κυριακή του Πάσχα (5/5), ανέφεραν η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και πηγές ασφαλείας.

Οι τέσσερις σκοτώθηκαν στο Μέις αλ-Τζαμπάλ, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές στις τακτικές ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στο Ισραήλ και την υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση Χεζμπολάχ αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε μια ανακοίνωση η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι εκτόξευσε «δεκάδες» ρουκέτες Κατιούσα εναντίον της ισραηλινής πόλης Κιριάτ Σμόνα, μιας βόρειας πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, σε αντίποινα.

Αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμοί σημειώνονται σποραδικά, όμως και οι δύο πλευρές έχουν αποφύγει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Τουλάχιστον 250 μέλη της Χεζμπολάχ και 75 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από τον Οκτώβριο, λένε πηγές ασφαλείας εκεί. Στο Ισραήλ, πυρά πυραύλων από τον Λίβανο έχουν σκοτώσει περίπου δώδεκα στρατιώτες και αρκετούς αμάχους, λένε ισραηλινές πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ