Ρωσία: Νέες προειδοποιήσεις στη Δύση ότι θα ενισχύσει την πυρηνική της αποτροπή
Η Ρωσία προειδοποιεί τους δυτικούς αντιπάλους της ότι «αισθάνεται υποχρεωμένη να ενισχύσει την πυρηνική αποτροπή της εξαιτίας της πορείας «κλιμάκωσης» που ακολουθεί η Δύση» δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο δηλώσεις του, η Ρωσία ωστόσο δεν αλλάζει το δικό της πυρηνικό δόγμα, το οποίο επιτρέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση υπαρξιακής απειλής για το κράτος.
«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αλλαγές σχετικά με αυτό. Αλλά η ίδια η κατάσταση αλλάζει, επομένως είναι αντικείμενο μόνιμης ανάλυσης ο τρόπος με τον οποίο τα βασικά τεκμήρια σε αυτή την περιοχή σχετίζονται με τις ανάγκες εγγύησης της ασφάλειάς μας. Προειδοποιούμε τους αντιπάλους μας ότι η πορεία κλιμάκωσης (που ακολουθούν) εύλογα μας φέρνει αντιμέτωπους με την ανάγκη να λάβουμε μέτρα που ουσιαστικά σημαίνουν την ενίσχυση των μέτρων μας αποτροπής», είπε ο Ριαμπκόφ.
Όπως τόνισε ο ίδιος, οι ασκήσεις που περιλαμβάνουν τα τακτικά πυρηνικά όπλα της Ρωσίας και που ανακοινώθηκαν από τη Μόσχα στις αρχές της εβδομάδας εντάσσονται σε αυτές τις προσπάθειες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει
Ουκρανικές επιθέσεις στη νότια Ρωσία με οκτώ τραυματίες - Πυρκαγιά σε διυλιστήριο στo Κρασναντάρ
Λάρισα: 21χρονος μαχαίρωσε στο στήθος 39χρονο εργαζόμενο επειδή τον έβγαλε έξω από το μπαρ
10:25
Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στην Ισπανία για τις 29 Νοεμβρίου
10:11
Alex: Αυτό είναι το ανθρωποειδές ρομπότ που επέλεξε ο στρατός των ΗΠΑ για επικίνδυνες αποστολές
10:01
Douleutaras @Business Stories: Πώς η τεχνολογία αλλάζει την αγορά των τεχνικών επαγγελμάτων
10:00