Σαρλ Μισέλ σε Σκόπια: Απογοητευτική η στάση της Προέδρου - Δεσμευτική η Συμφωνία των Πρεσπών
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ
AP PhotoΠολύ απογοητευτικό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα δεν χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα της χώρας κατά τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».
Επισημαίνει ότι «η ΕΕ υπενθυμίζει τη σημασία της συνεχούς εφαρμογής των νομικά δεσμευτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα».
Εκπρόσωπος εξωτερικών υποθέσεων Κομισιόν: Σεβαστείτε τις δεσμευτικές συμφωνίες
Η ΕΕ εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας δεν χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα της χώρας κατά τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας αναφέρει και η εκπρόσωπος εξωτερικών υποθέσεων της Κομισιόν, Ναμπίλα Μασράλι.
Σημειώνει ότι η ΕΕ υπενθυμίζει τη σημασία του πλήρους σεβασμού των υφιστάμενων, νομικά δεσμευτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ορκωμοσία Σιλιάνοφσκα: Αποκάλεσε «Μακεδονία» τη χώρα της - Αποχώρησε η Ελληνίδα πρέσβης
ΥΠΕΞ σε Βόρεια Μακεδονία: Οι σχέσεις μας εξαρτώνται από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών
Σκόπια: Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα κατά της Σιλιάνοφσκα για το «Μακεδονία»
Διανομή πασχαλινών ειδών σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών από τον Δήμο Αθηναίων
19:31
USS Tripoli: Αυτό είναι το αμερικανικό πλοίο που λένε ότι έπληξαν οι Φρουροί της Επανάστασης
19:22
Τραμπ για πρόταση Ιράν: «Δεν είναι αρκετά καλή, αλλά είναι σημαντική» - Οι όροι της Τεχεράνης
19:13
ΣΒΕ: Τα πρώτα μέτρα για την ενέργεια είναι ένα θετικό πρώτο βήμα
19:04