ΚΟΣΜΟΣ

Δεν πήγε ο Ακιντζί σε εκδήλωση στήριξης του Ερντογάν

Δεν πήγε ο Ακιντζί σε εκδήλωση στήριξης του Ερντογάν

Ηχηρή απουσία του Μουσταφά Ακιντζί από τη συγκέντρωση «στήριξης της Δημοκρατίας» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας. Η συγκέντρωση οργανώθηκε από τους οπαδούς του ΑΚP και έγινε παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Τουρκίας, Τουργούλ Τουρκές.

Από το γραφείο του κ. Ακιντζί ανακοινώθηκε ότι ήταν προγραμματισμένο από καιρό να παραστεί σε άλλη εκδήλωση.

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν επίσης ο "πρωθυπουργός" στα κατεχόμενα, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, καθώς και ο ηγέτης του δεξιού κόμματος, Κουτρέτ Οζερσάΐ.

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός διάβασε μήνυμα του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το οποίο καλούσε τους Τουρκοκυπρίους να στηρίξουν τη δημοκρατία στον τόπο τους και τους ευχαριστούσε για την υποστήριξή τους. Από την πλευρά του, ο Χουσεΐν Οζγκιουρκούν είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί με την Τουρκία, ενώ οι συγκεντρωθέντες φώναζαν «Ο Οζγκιουργκιούν είναι παρών, που είναι ο Ακιντζί;».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τα κατεχόμενα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε η έναρξη επιχείρησης για συλλήψεις μελών της οργάνωσης του Φετουλλάχ Γκιουλέν. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι μετά τους 10 αξιωματικούς που είχαν υπηρετήσει στις δυνάμεις στα κατεχόμενα, τα μάτια όλων τώρα είναι στραμμένα σε άτομα από τον χώρο των πανεπιστημίων, των τραπεζών, σε επιχειρηματίες, τέσσερεις χαρτοπαικτικές λέσχες, τρεις εισαγγελείς, και σε πολιτικά πρόσωπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ