Ακυρώθηκαν συναντήσεις Αιγυπτίων και Ισραηλινών στρατιωτικών αξιωματούχων
Ανανεώθηκε:
Ισραηλινοί στρατιώτες πάνω σε τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας
AP Photo/Tsafrir AbayovΑιγύπτιοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ακύρωσαν ξαφνικά τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους, δήλωσε ισραηλινή πηγή στο i24NEWS, τη Δευτέρα.
Αυτή η κίνηση έγινε καθώς εντείνεται η κλιμάκωση στην ανατολική Ράφα, μαζί με τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της πόλης.
Ισραηλινές πηγές που μίλησαν στο i24NEWS αποκάλυψαν την ξαφνική ακύρωση, υποδηλώνοντας επιδείνωση της διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών.
Η απόφαση πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στους ισραηλινούς διπλωματικούς κύκλους, με μια πηγή να την περιγράφει ως «προδοσία», ειδικά δεδομένης της προηγούμενης συνεργασίας και υποστήριξης του Ισραήλ προς την Αίγυπτο, ιδιαίτερα στη χερσόνησο του Σινά.
Η διαμάχη προέρχεται από τις ανησυχίες της Αιγύπτου για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων Αιγύπτου-Γάζας, τις οποίες το Κάϊρο θεωρεί ως απειλή για τη μακροχρόνια συνθήκη ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών. Η Αίγυπτος έχει προειδοποιήσει συνεχώς το Ισραήλ για τις πιθανές αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις των ενεργειών της στο Σινά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: «Απαράδεκτη κλιμάκωση» του Ισραήλ στη Ράφα βλέπει η Αίγυπτος
Γάζα: Εντείνονται οι προσπάθειες για εκεχειρία - Αντιπροσωπεία της Χαμάς μεταβαίνει στο Κάιρο
Φωτιά στην Φωκίδα: Πληροφορίες ότι καίγονται σπίτια στην Πηγή και στο Κλήμα
16:35
Καίγονται σπίτια στη Φωκίδα - Οι φλόγες έφτασαν σε Αγία Παρασκευή και Μύτικα στο Πόρτο Γερμενό
16:30
Κωπηλασία: «Ασημένιες» στο διπλό σκιφ Κοντού και Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό του Βαρέζε
16:25
«Πλήξαμε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές και ένα εμπορικό πλοίο», λέει ο Ζελένσκι
16:13