ΚΟΣΜΟΣ

Στη δημοσιότητα βίντεο από τη δολοφονία έφηβου Αφροαμερικανού από αστυνομικούς (vid)

Στη δημοσιότητα βίντεο από τη δολοφονία έφηβου Αφροαμερικανού από αστυνομικούς (vid)
IPRA ChicagoPRO / Vimeo

Υλικό από τη θανάσιμη καταδίωξη ενός εφήβου Αφροαμερικανού από αστυνομικούς στο Σικάγο των ΗΠΑ, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές, περιγράφοντάς το ως σοκαριστικό.

Ο 18χρονος Πωλ Ο’Νίλ (Paul O’Neal), έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στις 28 Ιουλίου, μετά από καταδίωξη των Αρχών, αφού προσέκρουσε με την κλεμμένη jaguar που οδηγούσε πάνω σε δύο περιπολικά, σε ένα προάστιο δυτικά του Σικάγο. Σημειώνεται ότι ο 18χρονος ήταν άοπλος, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειάς του χαρακτήρισε το περιστατικό ως «εκτέλεση».

Το υλικό προέρχεται από τις κάμερες σώματος που είχαν πάνω τους τέσσερις από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στους πυροβολισμούς. Από το γραφείο του ιατροδικαστή επιβεβαιώθηκε ότι ο νεαρός δέχτηκε πυροβολισμούς στην πλάτη.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας, οι Αρχές προχώρησαν στη δημοσίευση του εν λόγω υλικού πολύ νωρίτερα από περιθώριο των 60 ημερών που έχουν στη διάθεσή τους για να το κάνουν, καθώς θεώρησαν ότι δεν θα εμποδίσει την έρευνα που διεξάγεται για το συμβάν.

Στο βίντεο φαίνεται ο Ο’Νιλ να βγαίνει από τη jaguar και να αρχίζει να τρέχει προς τις αυλές των σπιτιών, με την αστυνομία να τον καταδιώκει. Στο βίντεο δεν φαίνεται ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε, φαίνεται ωστόσο, ο Ο’Νιλ, αμέσως μετά τον πυροβολισμό, ματωμένος και πεσμένος στο έδαφος, ενώ οι αστυνομικοί του περνάνε χειροπέδες.

«Δίνουμε το βίντεο στη δημοσιότητα γιατί ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γι’αυτό», σημείωσε. Οι Αρχές, ωστόσο, δεν έχουν μέχρι τώρα δημοσιεύσει τις ταυτότητες των αστυνομικών που συμμετείχαν στους πυροβολισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ