ΚΟΣΜΟΣ

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Δεκαέξι γυναίκες καταγγέλλουν τον γνωστό μάγο για σεξουαλική παρενόχληση

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Δεκαέξι γυναίκες καταγγέλλουν τον γνωστό μάγο για σεξουαλική παρενόχληση

Ο γνωστός «μάγος» Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

AP Photo/John Locher

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης βρίσκεται ο διάσημος «μάγος» Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, μετά από σχετικές καταγγελίες που έχουν υποβάλλει σε βάρος του 16 γυναίκες. 

Περισσότερες από τις μισές καταγγελίες έχουν υποβληθεί από γυναίκες που δήλωσαν ότι ήταν κάτω των 18 ετών όταν έπεσαν θύματα παρενόχλησης από τον Αμερικανό «μάγο». Κάποιες από αυτές ήταν μόλις 15 ετών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, που επικαλείται ο Guardian, ο 67χρονος φέρεται να ερχόταν σε επαφή με τα θύματά του υποσχόμενος να τις βοηθήσει στην καριέρα τους. Τρεις από τις καταγγέλλουσες ισχυρίζονται ότι τις νάρκωσε προτού ασελγήσει σε βάρος τους, τη στιγμή που εκείνες δεν ήταν σε θέση να αντιδράσουν.

Ορισμένες από τις γυναίκες που τον κατήγγειλαν δήλωσαν στην εφημερίδα ότι μόνο μετά την ανάδυση του κινήματος #MeToo ένιωσαν ότι μπορούσαν να μιλήσουν για τις φερόμενες πράξεις του Κόπερφιλντ.

Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς, ο Κόπερφιλντ αρνήθηκε κάθε είδους αδικοπραγία.

Οι δικηγόροι του φέρεται να σημείωσαν ότι «ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα, πόσο μάλλον σε βάρος ανηλίκων». Ισχυρίστηκαν ότι ο Copperfield είναι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo, στον απόηχο του οποίου ο ίδιος έχει έχει ενθαρρύνει τις γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους.

Καταλήγοντας, ισχυρίστηκαν ότι και στο παρελθόν έχουν υπάρξει «πολλές ψευδείς κατηγορίες» σε βάρος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ