ΚΟΣΜΟΣ

Techno Train: Ένα club που ταξιδεύει πάνω σε ράγες στη Γερμανία

Techno Train: Ένα club που ταξιδεύει πάνω σε ράγες στη Γερμανία

Το Techno Train κανεί τη διαδρομή Νυρεμβέργη  –  Βίρτσμπουγκ  –  Νυρεμβέργη, αναχωρώντας στις 4 το απόγευμα και επιστρέφοντας στις 11 το βράδυ

Techno Train / Instagram

Eίναι σίγουρα η πιο έντονη διαδρομή με τρένο στην Ευρώπη. Το Techno Train, που ξεκίνησε το 2019 από το club Haus 33 της Νυρεμβέργης, ταξιδεύει δύο φορές τον χρόνο και έχει μόνο δύο επίσημες στάσεις: την αφετηρία και τον τερματισμό.

Η αναχώρηση γίνεται από τον σταθμό Frankenstadion της Νυρεμβέργης στις 4 το απόγευμα και οι επιβάτες – clubbers ταξιδεύουν περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά προς την πόλη Würzburg, επιστρέφοντας κυκλικά στη Νυρεμβέργη στις 11 το βράδυ.

Το τρένο διαθέτει 12 βαγόνια, τρία από τα οποία μετατρέπονται σε πίστες χορού με DJ decks, ηχεία και μπαρ. Περίπου 25 DJs εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της διαδρομής μέσα στη βαυαρική ύπαιθρο.

https://www.instagram.com/p/C6BuS1bI7e4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Περίπου 700 εισιτήρια κόστους 100 ευρώ είναι διαθέσιμα για κάθε ταξίδι, τα οποία εξαντλούνται σε δευτερόλεπτα. Ο ρεπόρτερ του Guardian Jamie Fullerton επιβιβάστηκε στο Techno Train και περιγράφει την εμπειρία του:

«Πριν μου επιτραπεί η επιβίβαση στο τρένο, ένας γεροδεμένος μπράβος ψάχνει το σακίδιό μου –ευτυχώς, δεν έχει πρόβλημα που είμαι ο μόνος επιβάτης που έχει φέρει βιβλίο.

https://www.instagram.com/reel/C6BuWrPIikf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι κανόνες των συγκοινωνιών υπαγορεύουν ότι πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα κάθισμα ανά επιβάτη, και βρίσκω μια θέση στον χώρο χαλάρωσης. Είναι ένα από τα λίγα βαγόνια που δεν έχει ηχεία δεμένα στο ταβάνι του και στο οποίο δεν μπορείς να καπνίσεις. Κουβεντιάζω με τον Vincent, έναν χαμογελαστό 22χρονο με ξυρισμένο κεφάλι και γυαλιά-καθρέφτες και του ζητώ συμβουλές ως 40χρονος παρθένος του Techno Train.

“Μη μένεις σε ένα μέρος, πήγαινε πάνω – κάτω στο τρένο”, λέει. “Και χρησιμοποίησε τις τουαλέτες νωρίς. Αργότερα γίνονται... δυσάρεστες”.

Στις 16.30 ο DJ Es.Ka ξεκινάει το σετ του στο πιο κοντινό μου βαγόνι χορού. Τα παράθυρα καλύπτονται και ένα μηχάνημα καπνού γεμίζει το χώρο με κόκκινη ομίχλη. Η μουσική είναι ευφορική, με στοιχεία γκόσπελ. Περίπου 90 λεπτά μετά την έναρξη των DJ sets, το τρένο αρχίζει να κινείται εν μέσω ζητωκραυγών.

Οι περισσότεροι επιβάτες είναι Γερμανοί, αλλά παρατηρώ επίσης ιρλανδικές, αμερικανικές, αγγλικές και γαλλικές προφορές. Όταν ξεκίνησε το Techno Train, απευθυνόταν κυρίως στους τακτικούς πελάτες του Haus 33, αλλά αφότου έγινε γνωστό στα social media, άρχισαν να έρχονται άνθρωποι από πιο μακριά.

https://www.instagram.com/p/C5sX84zo_Ae/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Προσωπικό ασφαλείας με κόκκινα γιλέκα εποπτεύει τους χώρους για κακή συμπεριφορά και… τυλιγμένα χαρτονομίσματα. “Αν δούμε δύο άτομα να μπαίνουν σε μια τουαλέτα και να μένουν για μισή ώρα, ξέρουμε ότι κάτι συμβαίνει”, λέει ένας από αυτούς.

Περνάω ανάμεσα από έναν άντρα με χρυσή μάσκα του Guy Fawkes από το “V for Vendetta”, μετά από έναν άλλο ντυμένο Ιησού, και μπαίνω στο μεγαλύτερο βαγόνι με DJ. Τα παράθυρα είναι ανοιχτά και ακάλυπτα. Ένα αεράκι εισβάλλει σποραδικά, δροσίζοντας τα ιδρωμένα μάγουλα.

Το τρένο σταματάει για λίγο σε σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής, όπου οι άνθρωποι στις αποβάθρες τραβούν βίντεο με τα βαγόνια να ταρακουνιούνται από τα εκατοντάδες πόδια που χορεύουν.

https://www.instagram.com/reel/C51H3kwIaIw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όταν ο Βερολινέζος DJ Louis Harshman αρχίζει να παίζει σκληροπυρηνική techno, εγώ αποσύρομαι στην περιοχή chill-out. Μία ώρα πριν το τέλος, εκατοντάδες επιβάτες εξακολουθούν να χορεύουν ημίγυμνοι, τα μάτια τους με διεσταλμένες κόρες.

Επιστρέφουμε στη Νυρεμβέργη, όπου η αστυνομία περιμένει στην αποβάθρα του σταθμού για να παρακολουθήσει το πλήθος να βγαίνει τρεκλίζοντας. Για όσους αντέχουν ακόμα, ακολουθεί after-party στο Haus 33, αλλά εγώ θα επιστρέψω στο ξενοδοχείο μου.

Ελέγχω την εφαρμογή υγείας στο κινητό και βλέπω ότι έχω κάνει 20.000 βήματα στο τρένο. Τσεκάρω και το πορτοφόλι μου και βλέπω ότι ξόδεψα 50 ευρώ σε αναψυκτικά. Αρκετή άσκηση και αρκετή ζάχαρη για μία μέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ