ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικό Μουσείο: Ανέκτησε ακόμη 268 κλοπιμαία αντικείμενα - «Το κυνήγι συνεχίζεται»

Βρετανικό Μουσείο: Ανέκτησε ακόμη 268 κλοπιμαία αντικείμενα - «Το κυνήγι συνεχίζεται»

Τα κλοπιμαία του Βρετανικού Μουσείου

British Museum

Επιπλέον 268 αρχαιολογικά αντικείμενα ανέκτησε το Βρετανικό Μουσείο, μήνες μετά το σκάνδαλο με την κλοπή που σημειώθηκε, με τον πρόεδρο του μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν να δηλώνει πως το «κυνήγι για την εύρεση των υπόλοιπων τεχνουργημάτων να συνεχίζεται». 

Την είδηση επιβεβαίωση με ανακοίνωσή του την Παρασκευή (17/5) το ίδιο το μουσείο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανακτηθέντων αντικειμένων σε 626. Το Μουσείο συμπληρώνει επίσης ότι επί του παρόντος αναζητά με βάση νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από σχετικές έρευνες για ακόμη περίπου 100 αντικείμενα.

Ο Τζορτζ Όσμπορν είπε ότι ακόμη και ο ίδιος, όπως όλος ο κόσμος, είχε αμφιβολίες εάν θα καταφέρουν να ανακτήσουν τα αντικείμενα.

«Όταν ανακοινώσαμε την καταστροφική είδηση ότι αντικείμενα είχαν κλαπεί από τη συλλογή μας, ο κόσμος λογικά υπέθεσε ότι αυτό ήταν όλο – ήταν απίθανο να τα ξαναδούμε, έστω και κάποια από αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

«Αλλά η ομάδα του Βρετανικού Μουσείου αρνήθηκε να τα παρατήσει. Μέσω έξυπνης ερευνητικής εργασίας και ενός δικτύου εθελοντών πετύχαμε ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα: περισσότερα από 600 από τα αντικείμενα είναι πίσω μαζί μας και άλλα 100 έχουν ταυτοποιηθεί – συνολικά σχεδόν τα μισά από τα κλεμμένα αντικείμενα που μπορέσαμε να ανακτήσουμε».

«Είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά δεν επαναπαυόμαστε, το κυνήγι συνεχίζεται για τα υπόλοιπα αντικείμενα που λείπουν. Προτρέπω οποιονδήποτε έχει οποιαδήποτε πληροφορία να ακολουθήσει το παράδειγμα όλων όσων μας βοήθησαν και να επικοινωνήσει μαζί μας» κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ