ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με τον τραυματισμό του Όσκαρ Πιστόριους

Θρίλερ με τον τραυματισμό του Όσκαρ Πιστόριους
Μυστήριο με τον τραυματισμό του Όσκαρ Πιστόριους (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Siphiwe Sibeko/Files

Να βάλει τέλος στη ζωή του φέρεται να επιχείρησε ο Όσκαρ Πιστόριους, μέσα στις φυλακές στην Πρετόρια όπου εκτίει την ποινή του για τη δολοφονία της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο παραολυμπιονίκης πρώην αθλητής φέρεται να έκοψε τις φλέβες του, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δημοσίευμα του νοτιοαφρικανικού περιοδικού City Press, που φιλοξενεί τη μαρτυρία ενός συγκρατούμενού του.

Επισήμως η πληροφορία για την απόπειρα αυτοκτονίας του Όσκαρ Πιστόριους δεν επιβεβαιώνεται με τον εκπρόσωπο της σωφρονιστικής υπηρεσίας να δηλώνει πως ο πρώην αθλητής «εισήχθη σε νοσοκομείο το απόγευμα του Σαββάτου, αφού τραυματίστηκε πέφτοντας από το κρεβάτι στο κελί του».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο Πιστόριους έχει πλέον επιστρέψει στη φυλακή και κρατείται στο νοσηλευτήριο, ενώ ερωτηθείς για την εκδοχή της αυτοκτονίας τόνισε: «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτήν την πληροφορία, αυτές είναι εικασίες».

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως, ο Όσκαρ Πιστόριους είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών για τον φόνο εξ αμελείας της Ρίβα Στέενκαμπ. Πέρασε έναν χρόνο στο νοσοκομείο των φυλακών και κατόπιν τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Στο εφετείο καταδικάστηκε για φόνο και από τις 6 Ιουλίου έχει επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 6 ετών. Με βάση τη νομοθεσία, θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους αφού εκτίσει τη μισή ποινή του, δηλαδή το 2019.

Λόγω της αναπηρίας του ο Όσκαρ Πιστόριους κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Γκόσι Μαμπούρου και όχι σε κάποιο από τα ασφυκτικά γεμάτα κελιά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ