ΚΟΣΜΟΣ

Πιστόριους: Τα τραύματα παραπέμπουν σε απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά ο ίδιος την αρνείται

Πιστόριους: Τα τραύματα παραπέμπουν σε απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά ο ίδιος την αρνείται
REUTERS/Siphiwe Sibeko/File Photo

Σε απόπειρα αυτοκτονίας παραπέμπει ο τραυματισμός του Όσκαρ Πιστόριους στους καρπούς, ωστόσο η οικογένειά του διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης επιχείρησε να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Το δεδομένο πάντως είναι ότι ο Όσκαρ Πιστόριους φέρει τραύματα στους καρπούς, με το μυστήριο να παραμένει όσον αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε.

«Ο Όσκαρ Πιστόριους αρνείται τους ισχυρισμούς περί απόπειρας αυτοκτονίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της σωφρονιστικής υπηρεσίας Manelisi Wolela ο οποίος πρόσθεσε πως «δεδομένης της πολιτικής της υπηρεσίας μας δεν μπορούμε να συζητήσουμε περαιτέρω τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Εκπρόσωπος της φυλακής της Πρετόρια στην οποία εκτίει την ποινή του ο Όσκαρ Πιστόριους, δήλωσε πως ο πρώην αθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου το ιατρικό προσωπικό περιποιήθηκε τα τραύματα που έφερε στον καρπό και στη συνέχεια επέστρεψε στο κελί του, αφού η κατάστασή του δεν κρίθηκε σοβαρή.

Η οικογένειά του πάντως αρνείται κατηγορηματικά τα περί απόπειρας αυτοκτονίας, με τον αδελφό του, Καρλ, να ενημερώνει μέσω Twitter πως τον επισκέφθηκε στη φυλακή και είναι σε καλή κατάσταση, δεδομένων των συνθηκών. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι ο αδελφός του τραυματίστηκε έπειτα από πτώση στο κελί του και απευθύνει έκκληση στον κόσμο να μην πιστεύουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Νωρίτερα δημοσιεύματα της εφημερίδας City Press επικαλούνταν μαρτυρία συγκρατούμενου του «Blade Runner», που υποστήριζε ότι έφερε άσχημα τραύματα στους καρπούς του και οι γιατροί τοποθετούσαν επιδέσμους σε αυτά, ενώ σύμφωνα με άλλη πηγή, όπως αναφέρει το Reuters, ο Όσκαρ Πιστόριους αυτοτραυματίστηκε με ξυραφάκια, που λίγο αργότερα βρέθηκαν στο κελί του.

Ο πολυνίκης παραολυμπιονίκης αθλητής, εκτίει ποινή φυλάκισης έξι ετών, για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, τον Φεβρουάριο του 2013.

Ένα χρόνο πριν, το 2012, είχε φτάσει στο απόγειο της καριέρας του, κερδίζοντας δύο χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ ξεχωριστή διάκριση ήταν και η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου έφτασε ως τους ημιτελικούς των 400μ.. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον πρώτο αθλητή που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες με προσθετικά μέλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ