Κίνα: Κυρώσεις σε τρεις αμερικανικές εταιρείες για πώληση όπλων στην Ταϊβάν
Ανανεώθηκε:
Κινεζική σημαία
ΑΠΕ-ΜΠΕΤην επιβολή κυρώσεων σε τρεις αμερικανικές αμυντικές εταιρείες για πώληση όπλων στην Ταιβάν, ανακοίνωσε η Κίνα.
Η ανακοίνωση αυτή από πλευράς της Κίνας ήρθε λίγο μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας του Lai Ching-te ως νέου προέδρου της Ταϊπέι.
Οι αμερικανικές εταιρείες General Atomics Aeronautical Systems, General Dynamics Land Systems και Boeing Defense, Space & Security «απαγορεύεται να ασκούν εισαγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες» στην Κίνα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων στο Πεκίνο Xinhua, επικαλούμενα το Υπουργείο Εμπορίου.
Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua,«θα τους απαγορευτεί να συμμετέχουν σε δραστηριότητες εισαγωγής ή εξαγωγής που σχετίζονται με την Κίνα και απαγορεύεται να κάνουν νέες επενδύσεις στην Κίνα.
Στα ανώτατα στελέχη της εταιρείας απαγορεύεται η είσοδος στην Κίνα, ενώ οι άδειες εργασίας τους θα ανακληθούν», μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.
Η ανακοίνωση ήρθε μετά την ορκωμοσία του Lai Ching-te στις 20 Μαΐου ως πρόεδρος του νησιού ενόψει της αυξανόμενης κινεζικής στρατιωτικής πίεσης.
Η Κίνα διεκδικεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της και έχει χαρακτηρίσει τον 64χρονο Λάι «επικίνδυνο αυτονομιστή» που θα φέρει «πόλεμο και παρακμή» στο νησί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ταϊβάν: Εντοπίστηκαν 33 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και επτά πολεμικά πλοία
Κίνα: Αποφυλακίζεται η ρεπόρτερ που διέρρευσε την έξαρξη του covid στη Γουχάν
Σι Τζινπίνγκ από το Βελιγράδι: «Ατσάλινη η φιλία της Κίνας με τη Σερβία»
SPONSORED
Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης και κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να γίνουν παρελθόν
12:36
Πρόστιμο 270.000 ευρώ σε 55χρονο που εγκατέλειψε γατάκια σε οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη
12:25
Λοτζ: Η πιο «λιντσική» πόλη του κόσμου που μάγεψε τον Ντέιβιντ Λιντς
12:22
Τι βρέθηκε στο σπίτι που νοίκιαζε ο 37χρονος στα Πατήσια:Ο στρατολόγος της Χαμάς και οι διασυνδέσεις
12:13