ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: Κάθε πρόβλημα μπορεί να λυθεί με σεβασμό και κατανόηση

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: Κάθε πρόβλημα μπορεί να λυθεί με σεβασμό και κατανόηση

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

AP Photo/Burhan Ozbilici

«Φυσικά δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα με ένα-δυο συναντήσεις» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν για τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συμπλήρωσε «ωστόσο δεν θα διστάσουμε να αναζητήσουμε πεδίο συμφωνίας σε θέματα κοινού συμφέροντος».

Ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε: «Η επίσκεψη που πραγματοποίησε στη χώρα μας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Μητσοτάκης αποτέλεσε την τελευταία ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μία νέα σελίδα στις σχέσεις μας.

Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανάπτυξη των σχέσεών μας με την Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση τρίτων μερών, στο πλαίσιο του δικαίου μεταξύ γειτόνων.

Φυσικά δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα με ένα-δυο συναντήσεις. Ωστόσο δεν θα διστάσουμε να αναζητήσουμε πεδίο συμφωνίας σε θέματα κοινού συμφέροντος. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί υπομονή και αντοχή.

Βλέπουμε ότι και ο κ. Μητσοτάκης μοιράζεται την ίδια αίσθηση μαζί μας. Γνωρίζοντας τους κινδύνους που υπάρχουν, πρώτα ο Θεός, θα προχωρήσουμε τη διαδικασία με αποφασιστικότητα.

Η απόσταση που διανύσαμε με την Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τις άλλες χώρες της περιοχής μας.

Η Τουρκία δεν αφήνει χωρίς απάντηση το χέρι που της απλώνεται, δεν θα το αφήσει. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ