Ισπανία: Θα παραδώσει στην Ουκρανία ακόμη 10 άρματα μάχης και πυραύλους μέχρι τον Ιούνιο

Άρμα μάχης
Sebastian Apel/U.S. Department of Defense, via APΝέα παρτίδα γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2A4, καθώς και πυραύλους για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, θα παραδώσει η Ισπανία στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη χώρα την Δευτέρα (10/5).
Η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες επιβεβαίωσε την επικείμενη παράδοση κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον Αμερικανό ομόλογό της Λόιντ Όστιν, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών της.
Υπενθυμίζεται ότι, η Ισπανία είχε στείλει ακόμη δέκα αντίστοιχα άρματα μάχης τον Μάρτιο του 2023 ανήγγειλε πως θα διαθέσει επιπλέον 19 φέτος, τα πρώτα 10 ως τα τέλη του Ιουνίου και τα υπόλοιπα εννέα εντός Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί πως, τα αποθέματα του ισπανικού στρατού περιλαμβάνουν περίπου εκατό Leopard 2A4. Το τεθωρακισμένο κύριας μάχης των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων είναι το αρκετά πιο σύγχρονο Leopard 2A6 και διαθέτει περίπου 200 άρματα.
Η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας σημείωσε πως η Μαδρίτη εξακολουθεί να καταβάλει «μεγάλες προσπάθειες» για να υποστηρίξει τον στρατό της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, αναφερόμενη ιδίως στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών και υποσχόμενη πως η βοήθεια της Ισπανίας θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζελένσκι: Η δυτική βοήθεια προς το Κίεβο είναι πολύ αργή, καθυστερεί περίπου ένα χρόνο

Επιχείρηση «Σφυρί του Μεσονυχτίου»: Πώς έγινε η αμερικανική επίθεση στα πυρηνικά του Ιράν
11:58
Μπλακάουτ στην Ύδρα: Έμεινε ξανά χωρίς ρεύμα το νησί
11:56
Εντείνονται οι φόβοι των επενδυτών για την Μέση Ανατολή - Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες
11:52
ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΡΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ: Πού είναι το ουράνιο από το Φορντό; Η μετακίνηση και η αγωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
11:48