ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Πάνω από 569 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα

ΟΗΕ: Πάνω από 569 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα

Παλαιστίνιοι παίρνουν κιβώτια με τρόφιμα 

(AP Photo/Abdel Kareem Hana)

Περισσότεροι από 569 μετρικοί τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν παραδοθεί μέσω της τεχνητής προβλήτας που έστησαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, στην Γάζα, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεικτού  διοικητηρίου  των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο όπως αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη δεν έφθασε όλη η ανθρωπιστική βοήθεια στις αποθήκες που αποτελούσε τον προορισμό τους.

Τα φορτία βοήθειας άρχισαν να φθάνουν στην προβλήτα την Παρασκευή, καθώς εντείνεται η διεθνής πίεση στο Ισραήλ για να επιτρέψει να διανέμεται περισσότερη στον πολιορκημένο κι ερειπωμένο παλαιστινιακό θύλακο.

Ο ΟΗΕ γνωστοποίησε πως την Παρασκευή έφθασαν στην αποθήκη του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (ΠΕΠ) στη Ντέιρ αλ Μπάλα 10 φορτία τροφίμων από την προβλήτα, διευκρινίζοντας πως τα μετέφεραν συμβασιούχοι του Οργανισμού.

Όμως το Σάββατο, μόλις πέντε φορτηγά έφθασαν στην αποθήκη ενώ άλλα 11 αδειάστηκαν από Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους από περιοχές όπου αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, επισήμανε ότι ήταν σχεδόν ανύπαρκτη η πρόσβαση σε βοήθεια ως τώρα.

Ο ΟΗΕ δεν παρέλαβε καθόλου βοήθεια μέσω της προβλήτας ούτε προχθές Κυριακή, ούτε χθες Δευτέρα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ