ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τουρίστες απομακρύνονται εσπευσμένα από τη Νέα Καληδονία - Μαίνονται οι ταραχές

Γαλλία: Τουρίστες απομακρύνονται εσπευσμένα από τη Νέα Καληδονία - Μαίνονται οι ταραχές

Τουρίστες απομακρύνονται από την Νέα Καληδονία

P.O. Chris Weissenborn/New Zealand Defence Force Department via AP

Την απομάκρυνση περίπου 100 τουριστών ξεκίνησαν η Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από την Νέα Καληδονία την Τρίτη (21/5), λόγω των πολιτικών ταραχών που έχουν ξεσπάσει στο γαλλικό αρχιπέλαγος. 

Ειδικότερα, οι δύο χώρες προγραμμάτισαν πτήσεις επαναπατρισμού υπηκόων τους που παγιδεύτηκαν εκεί όταν ξέσπασαν, την περασμένη εβδομάδα, βίαιες ταραχές με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

«Περίπου εκατό τουρίστες πλέον επέστρεψαν στις πατρίδες τους χάρη σε πτήσεις μισθωμένων αεροσκαφών που οργάνωσαν οι αρχές (των χωρών) τους», ανέφερε σήμερα ο Ύπατος Επίτροπος της Δημοκρατίας Λουί Λεφράν.

Οι πτήσεις του είδους θα συνεχιστούν ωσότου ανοίξει ξανά το διεθνές αεροδρόμιο La Tontouta, που θα παραμείνει κλειστό ως το Σάββατο, διευκρίνισε.

Η νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη «ήταν πιο ήρεμη από την προηγούμενη», παρότι ξέσπασαν «δυο πυρκαγιές» στη Νουμεά, πρόσθεσε ο Ύπατος Επίτροπος.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται την Πέμπτη (23/5) στη Νέα Καληδονία, όπου αναγγέλθηκε ότι θα αναπτυχθεί «αποστολή», οι λεπτομέρειες για την οποία παραμένουν ως αυτό το στάδιο ασαφείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ