ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έχουμε διαβεβαιώσεις από την Βόρεια Μακεδονία ότι θα παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία

ΗΠΑ: Έχουμε διαβεβαιώσεις από την Βόρεια Μακεδονία ότι θα παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία
Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών AP Photo / Luis M. Alvarez

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του αναπληρωτή υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τα Δυτικά Βαλκάνια, δηλώνουν ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από όλα τα επίπεδα της ηγεσίας του κόμματος VMRO-DPMNE ότι θα παραμείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αμερικανός αξιωματούχος, Γκαμπριέλ Εσκομπάρ, μιλώντας σε δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον ανέφερε πως «η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταστήσαμε απολύτως σαφή τη θέση μας στην Πρόεδρο της χώρας μετά την ορκωμοσία. Ότι δηλαδή αναμένουμε ότι η Βόρεια Μακεδονία θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της και θα συνεχίσει να είναι ένα αφοσιωμένο μέλος του ΝΑΤΟ. Και πιστέψτε με, είναι ένα αφοσιωμένο μέλος του ΝΑΤΟ.

Και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από όλα τα επίπεδα της ηγεσίας του κόμματος, του κύριου κόμματος που κέρδισε τις εκλογές, ότι θα παραμείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας αυξανόμενος ρεαλισμός ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Έτσι, πιστεύω ότι θα δούμε, και ελπίζω να δούμε, ότι αυτός ο δρόμος θα συνεχιστεί και θα είναι ο κύριος πολιτικός στόχος της νέας κυβέρνησης. Και καθώς θα το κάνουν αυτό, μπορούν να περιμένουν τη συνεργασία από την πλευρά των ΗΠΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ