ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Το Κίεβο και ο ISIS πίσω από το μακελειό στο Crocus City Hall στη Μόσχα

Ρωσία: Το Κίεβο και ο ISIS πίσω από το μακελειό στο Crocus City Hall στη Μόσχα

Σωστικά συνεργεία στο σημείο που έγινε το μακελειό στη Μόσχα

Russian Emergency Ministry Press Service via AP

Την άμεση εμπλοκή της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών στο μακελειό στην αίθουσα συναυλιών «Crocus» στη Μόσχα, «βλέπει» ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, μετά από έρευνες.

«Η έρευνα συνεχίζεται, όμως μπορούμε ήδη να πούμε με ασφάλεια ότι η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών είναι άμεσα αναμιγμένη σ' αυτή την επίθεση», δήλωσε ο Μπόρτνικοφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Έστρεψε, δε, τα «βέλη» του στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι διευκόλυνε τη μεταφορά «μισθοφόρων και μαχητών διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και το Αφγανιστάν» στην Ουκρανία ώστε να μπορέσουν να πολεμήσουν εκεί εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τους τουλάχιστον 140 νεκρούς, που έγινε τον Μάρτιο για την οποία Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι έχουν πληροφορίες που δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκε από τον αφγανικό κλάδο του δικτύου, το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της, έχει επανειλημμένα αρνηθεί πως είχε οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση.

Ο Μπόρτνικοφ δήλωσε, σύμφωνα με το TASS, ότι το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν διαδραμάτισε ρόλο στο συντονισμό των ενεργειών των δραστών και ότι η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών είχε επίσης άμεσο ρόλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ