ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Ανάληψη ευθύνης από παρακλάδι των Ταλιμπάν για την επίθεση σε νοσοκομείο

Πακιστάν: Ανάληψη ευθύνης από παρακλάδι των Ταλιμπάν για την επίθεση σε νοσοκομείο
REUTERS/Naseer Ahmed

Το παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο της Κουέτα.

"Το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν και η Συνέλευση των Ελεύθερων (Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ) αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τέτοιες επιθέσεις. Θα δώσουμε σύντομα στη δημοσιότητα ένα βίντεο", ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 93 ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν και 40 τραυματίες. Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο το πτώμα προέδρου ενός δικηγορικού συλλόγου που είχε πυροβοληθεί από αγνώστους καθώς πήγαινε στο γραφείο του. Μεταξύ των τραυματιών, είναι δικηγόροι και δημοσιογράφοι.

640x640 2

REUTERS/Naseer Ahmed

Πρόκειται για την ίδια ισλαμιστική οργάνωση που εξαπέλυσε την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, τον Μάρτιο, βομβιστική επίθεση στη Λαχόρη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 72 άνθρωποι -πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά- σε ένα πάρκο γεμάτο κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ