ΚΟΣΜΟΣ

Daily Sabah: Τα δικά της θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο ετοιμάζει η Άγκυρα

Daily Sabah: Τα δικά της θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο ετοιμάζει η Άγκυρα

Θάλασσα

UNSPLASH

Τα δικά της θαλάσσια πάρκα ετοιμάζεται να δημιουργήσει στο Αιγαίο η Τουρκία, όπως αναφέρει τουρκική εφημερίδα που επικαλείται πηγές από την Άγκυρα.

Συγκεκριμένα το υπουργείο μεταφορών και υποδομών της Τουρκίας, ετοιμάζεται να «χαρτογραφήσει τα θαλάσσια πάρκα σε μια κίνηση αντιποίνων κατά της Αθήνας», όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Sabah.

Όπως επισημαίνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, αφού η Αθήνα ξεκίνησε να δημιουργεί θαλάσσια πάρκα έτσι και η Άγκυρα ξεκίνησε τη δική της πρωτοβουλία για την χαρτογράφιση παρόμοιων πάρκων στην περιοχή σε μια κίνηση ανταπόδοσης .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουρκική διπλωματική πηγή δήλωσε πως η Αγκυρα δεν ενημερώθηκε προηγουμένως από την Ελλάδα για το θέμα ούτε έλαβε κάποιου είδους πρόταση για διαβούλευση ή προσφορά συνεργασίας

«Η δημιουργία θαλάσσιων πάρκων σε μια τέτοια αμφισβητούμενη περιοχή θα επιδεινώσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εάν δεν βρεθεί μια φόρμουλα συνεργασίας» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η μονομερής κίνηση της Ελλάδας χωρίς διαβούλευση με την Τουρκία μεταφράζεται σε εδαφικοποίηση μέσω οριοθέτησης και ρύθμισης της χρήσης των πόρων εντός αυτής της γεωγραφικά καθορισμένης περιοχής» γράφει το άρθρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ