ΚΟΣΜΟΣ

Δωρεάν πικ νικ στα Ηλύσια Πεδία για χιλιάδες Παριζιάνους

Δωρεάν πικ νικ στα Ηλύσια Πεδία για χιλιάδες Παριζιάνους

Παριζιάνοι κάνουν δωρεάν πικ νικ στα Ηλύσια Πεδία

AP Photo/Aurelien Morissard

Χιλιάδες Παριζιάνοι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή (26/5) στα Ηλύσια Πεδία, όπου διοργανώθηκε ένα γιγαντιαίο δωρεάν πικνίκ, με σκοπό «η πιο όμορφη λεωφόρος στον κόσμο» να αποκτήσει ξανά «ζωή».

Το όμορφο αυτό γεγονός διοργανώθηκε από μια επιτροπή τοπικών εμπόρων και επιχειρήσεων που παλεύουν να σταματήσουν την πτωτική πορεία της κίνησης στην περιοχή.

Το πάλαι ποτέ αγαπημένο στέκι των Παριζιάνων, τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπεται σταθερά από τους ντόπιους, καθώς δημοφιλή καταστήματα και κινηματογράφοι έχουν δώσει τη θέση τους σε πολυτελείς μπουτίκ και η λεωφόρος έχει γίνει το κτήμα πλούσιων τουριστών.

Paris Picnic, Ilisia Pedia

Παριζιάνοι κάνουν δωρεάν πικ νικ στα Ηλύσια Πεδία

AP Photo/Aurelien Morissard

«Είναι ένας τρόπος να πεις στους Παριζιάνους: Γυρίστε στα Ηλύσια Πεδία» για να τους δείξουμε ότι η λεωφόρος δεν είναι μόνο για αγορές υψηλής ποιότητας» δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής, Μαρκ Αντουάν Ζαμέ στο Guardian.

Parisi, Picnic, Ilisia Pedia, gallia

Οι κάτοικοι του Παρισιού επιστρέφουν στα Ηλύσια Πεδία για να συμμετέχουν σε ένα γιγάντιο πικ νικ

AP Photo/Aurelien Morissard

Περίπου 273.000 άτομα υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν μέρος στο «μεγάλο πικνίκ» από τους οποίους κληρώθηκαν 4.400. Μέχρι και έξι άτομα μπορούσαν να καθίσουν σε τετράγωνα χρώματος κόκκινου, άσπρου και ροζ, σε μια τεράστια κουβέρτα μήκους 216 μέτρων, που περιγράφεται από τους διοργανωτές ως «το μεγαλύτερο τραπεζομάντηλο στον κόσμο».

Ο ενθουσιασμός όλων ήταν εμφανής, με τα Ηλύσια Πεδία να αναζωογονούνται και τους πολίτες να μοιράζονται στιγμές ξεγνοιασιάς με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ