ΚΟΣΜΟΣ

Κουτσούμπας: Υψηλές τιμές, χαμηλοί μισθοί και φόροι στενεύουν το λαϊκό εισόδημα

Κουτσούμπας: Υψηλές τιμές, χαμηλοί μισθοί και φόροι στενεύουν το λαϊκό εισόδημα

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

EUROKINISSI

«Ψήφο στο ΚΚΕ για να καταδικαστεί η Ε.Ε. των πολέμων και της αδικίας», ζήτησε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 «η ψήφος στα άλλα κόμματα θα είναι χαμένη, ενώ η αποχή δεν είναι θέση και δεν βοηθά κανένα».

Ερωτηθείς για την ακρίβεια επισήμανε πως «έχει να κάνει με το τρίπτυχο: Υψηλές τιμές, χαμηλοί μισθοί, φόροι που στενεύουν το λαϊκό εισόδημα».

Μίλησε για τις προτάσεις του ΚΚΕ, για άμεσα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, όπως «η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και η κατάργηση του ΕΦΚ σε καύσιμα και ενέργεια» ενώ στην παρατήρηση πως «αυτές οι προτάσεις έχουν κόστος», σημείωσε πως «το ζήτημα που πρέπει να μας απασχολεί κυρίως, δεν είναι η κερδοφορία κάποιων λίγων ομίλων, αλλά πρώτα απ' όλα, το πώς θα μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς ο ελληνικός λαός και χωρίς αυτά τα μέτρα δεν γίνεται».

Ανέδειξε ως πραγματικές αιτίες της ακρίβειας «τη Συνθήκη του Μάαστριχτ με την 'ελευθερία κίνησης κεφαλαίων και εμπορευμάτων', την επεκτατική πολιτική με το 'ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους', την 'πράσινη μετάβαση', την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κ.ά.» ενώ χαρακτήρισε «κάτι σαν γελοιότητα» την επιστολή του Κυρ. Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν.

«Μην κοροϊδευόμαστε. Και η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν και ο κ. Μητσοτάκης, ξέρουν πολύ καλά ότι η υπερψήφιση το 1992 της Συνθήκης του Μάαστριχτ, εκεί θα οδηγούσε, διότι υπάρχουν ισχυροί μονοπωλιακοί όμιλοι σε όλη την Ευρώπη, πολύ ισχυρότεροι από τους εγχώριους, που ανεβάζουν τις τιμές, μονοπωλούν τις τιμές και αυτό εκτινάσσει τις τιμές στα ράφια σε όλα τα εμπορεύματα» συμπλήρωσε.

«Πάμε σε φάση αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια»

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις με την Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Τουρκία, υπενθύμισε πως πρόκειται για ΝΑΤΟικούς «συμμάχους» και προειδοποίησε «πως πάμε σε φάση αποσταθεροποίησης της περιοχής, καθώς τα Βαλκάνια εξακολουθούν να είναι μπαρουταποθήκη».

Υπογράμμισε πως «η αγανάκτηση και η οργή, η καταδίκη της ΕΕ, μπορεί να εκφραστεί μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί πάντα η αριστερά έβλεπε τον 'λάκκο των λεόντων', και προδικτατορικα και όλα αυτά τα τελευταία πενήντα χρόνια και ιδιαίτερα όταν έγινε η ΕΕ των καπιταλιστικών κρατών και των μονοπωλίων.

Ούτε 'φάγαμε με χρυσά κουτάλια', ούτε λύθηκαν τα προβλήματα. Το αντίθετο, οξύνθηκαν και μεγάλωσαν οι ανισότητες ανάμεσα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ανάμεσα στον ελληνικό λαό και σε άλλους λαούς και οξύνονται συνεχώς οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί».

«Η Ευρώπη των πολέμων και της αδικίας καθώς και τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ πρέπει να καταδικαστούν» είπε και κατέληξε τονίζοντας πως «όποιος θέλει να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της κυρίαρχης αντιδραστικής, αντιλαϊκής πολιτικής, πρέπει να ψηφίσει μόνο το ΚΚΕ», συμπληρώνοντας πως «η ψήφος στα άλλα κόμματα θα είναι χαμένη, ενώ η αποχή δεν είναι θέση, δεν είναι στάση και δεν βοηθά κανένα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ