ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλοί αστυνομικοί μαγείρεψαν για ζευγάρι ηλικιωμένων που «μαράζωναν» από μοναξιά (pic)

Ιταλοί αστυνομικοί μαγείρεψαν για ζευγάρι ηλικιωμένων που «μαράζωναν» από μοναξιά (pic)
poliziadistato.it

Η πρώτη και βασικότερη υποχρέωση των αστυνομικών είναι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για την ασφάλεια των πολιτών, γενικότερα και της πόλης στην οποία δραστηριοποιούνται, ειδικότερα. Μια δεύτερη, ωστόσο, πτυχή της εργασίας τους είναι να «υπηρετούν» τους πολίτες, κάτι το οποίο έπραξαν - και με το παραπάνω - τέσσερα στελέχη της αστυνομίας της Ρώμης.

Η συγκινητική ιστορία αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς, ωστόσο στέλνει και μήνυμα σε αυτούς που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες των ανθρώπων.

Η αστυνομία της Ρώμης έλαβε μια κλήση με το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής να κάνει λόγο για «δυνατό κλάμα με λυγμούς» που ακουγόταν από γειτονικό σπίτι στο οποίο ζει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

Τέσσερις αστυνομικοί, οι Andrea, Alessandro, Ernesto και Mirko έσπευσαν στην οικία της 84χρονης Jole και του 94χρονου Michele για να διαπιστώσουν ότι όντως, οι δύο ηλικιωμένοι-και κυρίως η Jole-έκλαιγαν. Όχι όμως επειδή τους συνέβη κάτι τραγικό ή επειδή κάποιος απατεώνας τους απέσπασε χρήματα.

Οι αφορμές ήταν δύο. Η μοναξιά τους, καθώς δεν τους είχε επισκεφθεί κανείς για μήνες, αλλά και οι ειδήσεις που προβάλλονταν στην τηλεόραση και συγκεκριμένα οι μόνο δυσάρεστες εξελίξεις...

roma

«Μερικές φορές η μοναξιά μπορεί να σε κάξνει να ξεσπάσεις. Μερικές φορές, είναι σαν καλοκαιρινή μπόρτα. Έρχεται ξαφνικά και σε κατακλύζει. Η ζωη δεν είναι πάντα εύκολη. Ειδικά όταν η πόλη είναι άδεια. Η Jole και ο Michele αγαπιούνται. Αλλά όταν η μοναξιά τους πνίγει, μπορεί να νιώσοθυν ότι η ελπίδα χάνεται. Αυτό έγινε και σήμερα. Ξέσπασαν και ούρλιαζαν τόσο που τελικά κάποιος κάλεσε την αστυνομία. Το έργο των αστυνομικών να παρηγορήσουν δυο ραγισμένες καρδιές, δεν ήταν εύκολο.

Ζήτησαν την άδειά τους να χρησιμοποιήσουν την κουζίνα. Και τους έφτιαξαν βραδινό... Μακαρονάδα με βούτυρο και τυρί. Όχι κάτι ιδιαίτερο... Αλλά με ένα έξτρα συστατικό. Την ανθρωπιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ