ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: 300 ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση της Ράφα - Συνολικά 36.224 νεκροί

Ισραήλ: 300 ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση της Ράφα - Συνολικά 36.224 νεκροί
AP Photo/Leo Correa

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 300 Παλαιστίνους ενόπλους κατά την διάρκεια της επιχείρησης που άρχισε στις 6 Μάιου στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (30/5) ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Ντέιβιντ Μένσερ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους κατά την διάρκεια αεροπορικής επιδρομής τα ξημερώματα στην Ράφα, ενώ οι συγκρούσεις μαίνονται σε πολλές άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεσή του στην Ράφα μία ημέρα αφού ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν τον έλεγχο του Διαδρόμου της Φιλαδελφείας , της ζώνης κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, η κατάληψη της ζώνης έκοψε τον δρόμο που χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εισάγει όπλα κατά την διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου.

Ιατρικές πηγές στην Γάζα δήλωσαν ότι οι 12 παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν και απροσδιόριστος αριθμός έχει τραυματισθεί από ισραηλινή επίθεση την ώρα που προσπαθούσαν να ανασύρουν πτώμα αμάχου Παλαιστίνιου στο κέντρο της Γάζας.

Ακόμη ένας παλαιστίνιος άμαχος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι δυτικά της πόλης της Γάζας στον βόρειο τομέα του θύλακα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Οι ισραηλινές αρχές αναφέρθηκαν σε πολεμικές συγκρούσεις στην νότια, κεντρική και βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν σχολίασαν τους σημερινούς θανάτους στην Ράφα.

Τουλάχιστον 36.224 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 36.224 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 81.777 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 53 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και 357 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ