Politico: Ο Μπάιντεν έδωσε κρυφά την άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν
AP Photo/Andrew HarnikΗ κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε κρυφά την άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει εντός της Ρωσίας -μόνο κοντά στην περιοχή του Χάρκοβο- χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη (20/5) Αμερικανός αξιωματούχος και δύο άλλα άτομα που φέρονται να βρίσκονται στους κυβερνητικούς κύκλους.
Η κίνηση αυτή όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Politico συνιστά σημαντική ανατροπή που θα βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί καλύτερα.
«Ο πρόεδρος πρόσφατα ζήτησε από την ομάδα του να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά όπλα στο Χάρκοβο, ώστε η Ουκρανία να μπορεί να αντεπιτεθεί στις ρωσικές δυνάμεις που τη χτυπούν ή προετοιμάζονται να τις χτυπήσουν», επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος.
Διευκρίνισε ότι η πολιτική να επιτρέπονται μακροπρόθεσμα χτυπήματα εντός της Ρωσίας «δεν έχει αλλάξει».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε δίλημμα η Δύση για την Ουκρανία: Ερώτημα η χρήση ευρωπαϊκών όπλων σε στόχους εντός Ρωσίας
ΗΠΑ: Σε ισχύ και πάλι συμφωνία με 30 κράτη της Αφρικής για αδασμολόγητα προϊόντα
09:06
Ο Κιάνου Ριβς σε σκοτεινή κωμωδία για τη φήμη και την πτώση στο νέο «Outcome» του Apple TV+
08:54
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 17χρονο στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγό
08:49
Η ΝΔ «ξυπνάει» την κομματική μηχανή: Σε εκλογική ετοιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο
08:46