Politico: Ο Μπάιντεν έδωσε κρυφά την άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν
AP Photo/Andrew HarnikΗ κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε κρυφά την άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει εντός της Ρωσίας -μόνο κοντά στην περιοχή του Χάρκοβο- χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη (20/5) Αμερικανός αξιωματούχος και δύο άλλα άτομα που φέρονται να βρίσκονται στους κυβερνητικούς κύκλους.
Η κίνηση αυτή όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Politico συνιστά σημαντική ανατροπή που θα βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί καλύτερα.
«Ο πρόεδρος πρόσφατα ζήτησε από την ομάδα του να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά όπλα στο Χάρκοβο, ώστε η Ουκρανία να μπορεί να αντεπιτεθεί στις ρωσικές δυνάμεις που τη χτυπούν ή προετοιμάζονται να τις χτυπήσουν», επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος.
Διευκρίνισε ότι η πολιτική να επιτρέπονται μακροπρόθεσμα χτυπήματα εντός της Ρωσίας «δεν έχει αλλάξει».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε δίλημμα η Δύση για την Ουκρανία: Ερώτημα η χρήση ευρωπαϊκών όπλων σε στόχους εντός Ρωσίας
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17 Μαρτίου)
06:30
Φορολογικές δηλώσεις 2026: Άρχισε η υποβολή τους- Οδηγίες για δήλωση εισοδημάτων από ακίνητα στο Ε2
06:00
Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ: Λήγει αύριο η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
05:00
Σε εξέλιξη οι πληρωμές από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ στους δικαιούχους
04:01