Πάπας Φραγκίσκος: «Το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση» φέρεται να είπε ο Ποντίφικας
Ο Πάπας Φραγκίσκος
AP Photo/Andrew MedichiniΤην άποψη ότι το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση φέρεται να εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Republica.
Στο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας αναφέρεται ότι ο Ποντίφικας μιλώντας χθες, Πέμπτη, σε ομάδα νέων ιερέων ανέφερε ότι «το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση».
Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, η οποία αναφέρει ως πηγή τον ιστότοπο θρησκευτικού περιεχομένου Silere non possum (Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός), ο ποντίφικας φέρεται να πρόσθεσε: «εμείς φοράμε παντελόνια, πρέπει να μιλάμε ανοικτά».
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Φραγκίσκος φέρεται να αναφέρθηκε, επίσης χθες, σε «προβλήματα διαφθοράς στο εσωτερικό της Καθολικής Επισκοπής της Ρώμης».
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, βρίσκεται σε εξέλιξη υπόγεια σύγκρουση, στο εσωτερικό του Βατικανού μεταξύ της προοδευτικής πτέρυγας που στηρίζει τον Αργεντινό πάπα και υψηλόβαθμων συντηρητικών κληρικών, οι οποίοι εναντιώνονται στις αποφάσεις και στην όλη γραμμή του. Σύγκρουση η οποία φέρεται να επεκτείνεται και στο επίπεδο της «επικοινωνιακής στρατηγικής», με μεγάλη διαρροή πληροφοριών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πάπας Φραγκίσκος: Ένα «φέρετρο αξιοπρεπές» η επιθυμία του για τον θάνατό του
Πάπας για Ορθόδοξο Πάσχα: Η Ανάσταση του Κύριου να σας γεμίσει με χαρά, ειρήνη και παρηγοριά
Βατικανό: Υπέρ της ειρήνης σε Γάζα και Ουκρανία το πασχαλιάτικο μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00