Κολομβία: Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες μετά την κατάρρευση γέφυρας
Ασθενοφόρα και διασώστες μεταφέρουν τραυματίες μετά από ατύχημα στην Κολομβία (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Fernando VergaraΤη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και τον τραυματισμό ακόμη τριών προκάλεσε η κατάρρευση γέφυρας στην πόλη Μπαρανκίγια στην Κολομβία την Παρασκευή (31/5).
Το τραγικό ατύχημα σημειώθηκε όταν τμήμα της κατασκευής, που οδηγεί από την πόλη στο αεροδρόμιο, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα δύο οχήματα και μία μηχανή να πέφτουν στο κενό.
«Στο σημείο του δυστυχήματος, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη ένας κατέληξε στο νοσοκομείο» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Noticias Caracol ο αστυνομικός διευθυντής Χούλιο Ολάγια, επικεφαλής της τροχαίας της δημοτικής αρχής Σολεδάδ, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο.
«Προφανώς, οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν την καθίζηση» συμπλήρωσε ο ίδιος.
«Το πιθανότερο σενάριο είναι πως ό,τι έχει απομείνει από την κατασκευή επίσης θα καταρρεύσει» προειδοποίησε ο κυβερνήτης της περιοχής Ατλάντικο Εδουάρδο Βεράνο, όπου σημειώθηκε η τραγωδία.
Η κυβέρνηση της Κολομβίας προειδοποιεί ότι το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο θα οδηγήσει σε μια εντονότερη σε σχέση με το συνηθισμένο περίοδο βροχών το 2024.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέξας: Πλοίο μεταφορών προσέκρουσε σε γέφυρα - Διαρροή πετρελαίου
Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη σε εφημερεύοντα νοσοκομεία – Κέρασε γλυκά τους εργαζόμενους
16:40
«Αργή αλλά σταθερή πρόοδο» στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ - Ουκρανίας βλέπει η Μόσχα
16:27
Ρεκόρ Γκίνες: Το «White Christmas» είναι το πιο επιτυχημένο single όλων των εποχών
16:02
Πολωνικά πολεμικά αναχαίτισαν ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος επάνω από την Βαλτική
15:48