Ισραήλ: Ακροδεξιοί υπουργοί απειλούν ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ
AP Photo/Ohad Zwigenberg, Pool, FileΙσραηλινοί υπουργοί της άκρας δεξιάς απείλησαν σήμερα Σάββατο (1/5) ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου εάν ο πρωθυπουργός προχωρήσει στη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που περιλαμβάνει την απελευθέρωση των ομήρων.
Σε μηνύματα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι το κόμμα του θα «διαλύσει την κυβέρνηση».
Μια τέτοια συμφωνία που θα συνεπάγεται τον τερματισμό του πολέμου χωρίς την εξάλειψη της Χαμάς θα ήταν «απερίσκεπτη, αποτελώντας νίκη της τρομοκρατίας και απειλή για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε ο υπερθνικιστής επικεφαλής του κόμματος «Εβραϊκή Δύναμη» στο Χ.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς δήλωσε ότι «δεν θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που θα αποδεχτεί το προτεινόμενο σχέδιο».
Ο Σμότριτς ζήτησε να συνεχιστεί η επίθεση στη Γάζα μέχρι να καταστραφεί η Χαμάς και να διασωθούν όλοι οι όμηροι που κρατούνται από τους Παλαιστίνιους μαχητές, λέγοντας ότι διαφορετικά δεν θα μείνει στην κυβέρνηση.
Σε ανάρτησή του στο X, ο Σμότριτς, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Θρησκευτικός Σιωνισμός, τονίζει ακόμη ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσωρινά μέτρα εκεχειρίας όπως η αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων, η επιστροφή των Παλαιστινίων στη βόρεια Γάζα ή μια ευρεία απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νετανιάχου: «Όχι σε κατάπαυση πυρός μέχρι να καταστρέψω τη Χαμάς» - Οι πιέσεις εντός κι εκτός Ισραήλ
Ισραήλ: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λαπίντ καλεί τον Νετανιάχου να μην αγνοήσει το σχέδιο Μπάιντεν
Χωρίς ταξί ξανά η Αττική Τρίτη και Τετάρτη - «Χειρόφρενο» τραβούν οι οδηγοί
09:15
Λήξη του shutdown μέσα στην εβδομάδα προβλέπει ο πρόεδρος της Βουλής στις ΗΠΑ
09:08
Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαρτίου: Πώς επηρεάζει τις ημερομηνίες πληρωμής η Καθαρά Δευτέρα
09:00
Εξαφάνιση Λόρας: Missing alert και στη Γερμανία - «Χαρτογραφούν» τη διαδρομή της οι Αρχές
08:49