ΚΟΣΜΟΣ

Δυσαρεστημένοι με την κατάσταση των ρωσοβρετανικών σχέσεων Πούτιν και Μέι

Δυσαρεστημένοι με την κατάσταση των ρωσοβρετανικών σχέσεων Πούτιν και Μέι
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολουθεί τη συνέντευξή τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση των δύο αντρών στην Αγία Πετρούπολη, την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 REUTERS/Sergei Karpukhin

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (Vladimir Putin) και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι (Theresa May) σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησαν εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την τρέχουσα κατάσταση των ρωσοβρετανικών σχέσεων, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντείνουν την κοινή τους εργασία σε έναν αριθμό ζητημάτων, ανάμεσα τους την βελτίωση στο διάλογο μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών που θα εγγυάται την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν και η Μέι σχεδιάζουν να συναντηθούν στο προσεχές μέλλον.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου στους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν στις 29-31 Αυγούστου στον Αρχάγγελο (Arkhangelsk) της Σιβηρίας, για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την πρώτη αποστολή πολεμικής βοήθειας (σ.σ. από Βρετανία και Ολλανδία) προς την τότε Σοβιετική Ένωση, στην οποία λίγες εβδομάδες πριν είχε εισβάλει η ναζιστική Γερμανία.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της βρετανικής πλευράς, όπως σημειώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ