ΚΟΣΜΟΣ

Ρίο: Γίγαντες καταλαμβάνουν την πόλη

Ρίο: Γίγαντες καταλαμβάνουν την πόλη

Ένας τεράστιος αθλητής «κρέμεται» πάνω από ένα πολυώροφο κτήριο, ενώ λίγο πιο κάτω, μία κολοσσιαία φιγούρα επιπλέει με χάρη στο νερό της θάλασσας.

Τουλάχιστον αυτό θέλει να σας κάνει να νομίζετε ο Γάλλος καλλιτέχνης JR, που είναι γνωστός για τις εγκαταστάσεις του σε δημόσιους χώρους, και για να γιορτάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει καλύψει την πόλη με τα τεράστια έργα του.

Κάθε ένα από αυτά απεικονίζει έναν αθλητή που έχει μετατρέψει το Ρίο σε προσωπικό του στάδιο.

Ο καλλιτέχνης έχει ταξιδέψει όλο τον κόσμο για το πρότζεκτ του “Inside Out” όπου έχει καλύψει τοίχους και κτήρια σε 129 χώρες και τώρα στο Ρίο δημιούργησε, όπως είπε, «το πιο τρελό έργο τέχνης.»

https://www.instagram.com/p/p

Επιστροφή στο Ρίο

Ο JR έχει διαφημίσει το έργο του για αρκετές εβδομάδες στα social media εξηγώντας ότι τα τεράστια installations, τα οποία στηρίζει σε μεγάλες σκαλωσιές, είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο.

Μέχρι σήμερα έχει εμφανίσει 3 ολοκληρωμένα έργα: έναν κολυμβητή στο Guanabara Bay, μία δύτρια στο Barra και έναν άλτη που πηδάει από ένα κτήριο στη γειτονιά Flamengo. Το τελευταίο μάλιστα, είναι φόρος τιμής στον Ali Mohamed Younes Idris, έναν Σουδανό αθλητή που δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας ενός ατυχήματος, αλλά παρόλα αυτά «Κατάφερε να έρθει στο Ρίο και να πηδήξει από ένα κτήριο στην Flamengo» λέει ο JR σε ένα ποστ στο Intagram.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο JR δημιουργεί installation στο Ρίο. Το 2008, το project του «Women are Heroes» παρουσίασε τα πρόσωπα γυναικών που ζουν στις φαβέλες.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ