Reuters: Ελληνόκτητο πλοίο έπληξαν οι αντάρτες Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα
Επίθεση του Χούθι κατά πλοίου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Houthi Media Center via APΗ βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey έκανε γνωστό την Πέμπτη (6/6) ότι ένα ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου φέρεται να έγινε στόχος των Χούθι της Υεμένης ενώ ταξίδευε προς βορρά στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η επικοινωνία με το πλοίο σταμάτησε σε απόσταση 118 ναυτικών μιλίων ανατολικά της Μασάουα της Ερυθραίας, όταν βρισκόταν εν πλω από το Μορμουγκάο της Ινδίας, με προορισμό το Σουέζ της Αιγύπτου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της που δεν κατονομάζει το πλοίο.
«Η υποτιθέμενη στόχευση του πλοίου ήταν ευθυγραμμισμένη με τη δηλωμένη πρόθεση των Χούτι», δήλωσε η Ambrey. «Η γλώσσα των Χούθι δεν έδειχνε ότι ισχυρίζονταν ότι προκάλεσαν ζημιά στο πλοίο. Κατά τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το γεγονός δεν είχε επαληθευτεί».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Athens Voyager» στην Ερυθρά Θάλασσα
Αντάρτες Χούθι: Επιτεθήκαμε στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, ένα αντιτορπιλικό και τρία εμπορικά
Τραυματισμοί ανηλίκων και συλλήψεις για ρίψη κροτίδων στην Ηλεία
16:36
Με το δάκτυλο στη σκανδάλη οι IDF ενόψει του ναυτικού μπλόκου του Ιράν από τις ΗΠΑ
16:24
Νετανιάχου: «Το Ισραήλ κατέχει πλέον μια σταθερή ζώνη ασφαλείας εντός του Λιβάνου»
16:12
Νεκρός 20χρονος ποδοσφαιριστής σε ένοπλη ληστεία στο λεωφορείο της ομάδας (pic)
16:00