ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεων συνέχεια στη Γερμανία και ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας

Συλλήψεων συνέχεια στη Γερμανία και ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας

Σε ακόμη μία σύλληψη ισλαμιστή και συγκεκριμένα Σύρου, προχώρησαν οι γερμανικές Αρχές, την ίδια ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας επεξεργάζεται σειρά μέτρων για την ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Όπως γράφει το Reuters, η γερμανική αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε Σύρο πρόσφυγα, ο οποίος, ωστόσο, δεν φέρεται να είναι ύποπτος για ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια, αλλά σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Βεστφαλίας, Ραλφ Γέγκερ «σχετιζόταν με πράξεις βίας στη Συρία.

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι ο 24χρονος Σύρος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή με την υποψία πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας «δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα χτυπούσε στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα (πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ επικαλούμενο τον γερμανικό Τύπο, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ επεξεργάζεται σειρά νομοθετικών μέτρων που θα ενισχύσουν το οπλοστάσιο κατά της τρομοκρατίας μετά τις δύο επιθέσεις του Ιουλίου, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα δώσει αύριο συνέντευξη Τύπου για το θέμα, επιδιώκει την εισαγωγή μίας ταχείας διαδικασίας απέλασης όσων προσφύγων και αιτούντων άσυλο «συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», σύμφωνα με την εφημερίδα Bild που επικαλείται πηγές των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τόμας ντε Μεζιέρ επιδιώκει επίσης να επιτύχει άμβλυνση του καθεστώτος του ιατρικού απορρήτου, ώστε οι γιατροί να μπορούν «να ενημερώνουν εγκαίρως τις αρχές για εγκλήματα που ετοιμάζονται να διαπράξουν οι ασθενείς τους».

Ο υπουργός Εσωτερικών προτίθεται να υπογράψει εντός του Αυγούστου μία «διακήρυξη του Βερολίνου» με τους υπουργούς Εσωτερικών των γερμανικών κρατιδίων που προέρχονται από την Χριστιανοδημοκρατική και την Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CDU,CSU), η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων μία διαδικασία στέρησης της ιθαγένειας και απαγόρευση του γυναικείου ισλαμικού ενδύματος που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και το σώμα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου RND.

Η διακήρυξη προβλέπει επίσης την πρόσληψη 15.000 υπαλλήλων της αστυνομίας κατά το διάστημα 2015-2020 και τη δημιουργία ενός κέντρου καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο για την αντιμετώπιση της διακίνησης όπλων στο «Darknet», το δίκτυο των μυστικών και ανώνυμων ιστοτόπων που χρησιμοποιείται για παράνομες δραστηριότητες.

Στη διακήρυξη περιλαμβάνονται επίσης μέτρα για την παρεμπόδιση της χρηματοδότησης των τζαμιών από εξτρεμιστικές οργανώσεις και για την απέλαση ξένων ιερωμένων που κηρύσσουν το μίσος.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ