Ο Μακρόν θέλει έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας έως το τέλος του μήνα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αγκαλιάζει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, στο Elysee Palace στο Παρίσι
Yoan Valat, Pool via APΟ Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα Παρασκευή (7/6) την υποστήριξή του για την «πραγματική έναρξη» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση «έως το τέλος του μήνα», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ελιζέ, στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι «η Γαλλία θα συνεχίσει» να στηρίζει την «Ουκρανία σε όλα τα φόρα» κυρίως «σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να προσπαθήσει να πετύχει την πραγματική έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων έως το τέλος του μήνα».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι η Ουκρανία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια ενδεχόμενη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, έγινε σήμερα γνωστό στις Βρυξέλλες από διπλωματικές πηγές. Ωστόσο η απόφαση αυτή απαιτεί ομοφωνία και η Ουγγαρία, σύμμαχος της Ρωσίας, απειλεί να μπλοκάρει τη διαδικασία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ουκρανία όλο και πιο κοντά στις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ
Πρώτη ματιά στο νέο θρίλερ του Μάρτιν Σκορσέζε με Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζένιφερ Λόρενς
09:02
Κλειστό λόγω κατολισθήσεων το λιμάνι της Σαντορίνης - Τι εξηγεί καθηγητής (vid)
08:59
50 χρόνια από το άλμπουμ που άλλαξε το ροκ: Όταν οι Ramones γέννησαν το πανκ
08:52
Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας στη Ζαπορίζια
08:43