ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Δεν αμφισβητείται η συμμετοχή της Τουρκίας στην βορειοατλαντική συμμαχία

ΝΑΤΟ: Δεν αμφισβητείται η συμμετοχή της Τουρκίας στην βορειοατλαντική συμμαχία
REUTERS/Yves Herman

«Η συμμετοχή της Τουρκίας στην βορειοατλαντική συμμαχία δεν τελεί υπό καμία αμφισβήτηση» ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουνγκέσκου.

Παράλληλα τόνισε ότι η Άγκυρα μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη και τη στήριξη της συμμαχίας, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Η Τουρκία είναι ένας σύμμαχος μεγάλης αξίας, που συνεισφέρει σημαντικά στις κοινές προσπάθειες του ΝΑΤΟ. Η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν αμφισβητείται», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της συμμαχίας.

Το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έχει προκαλέσει ανησυχίες για τη σταθερότητα της Τουρκίας, χώρα μέλος του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία έχει εκφράσει οργή για την αντίδραση της Δύσης στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, θεωρώντας ότι την Ευρώπη απασχολούν περισσότερο τα δικαιώματα των πραξικοπηματιών παρά τα γεγονότα, ενώ επικρίνει την απροθυμία των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που ζει εξόριστος στην Πενσιλβάνια και η Τουρκία θεωρεί υπεύθυνο για το πραξικόπημα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ