ΚΟΣΜΟΣ

Τρίωρη, καθημερινή ανακωχή στο Χαλέπι ανακοίνωσε η Μόσχα

Τρίωρη, καθημερινή ανακωχή στο Χαλέπι ανακοίνωσε η Μόσχα
Ο υπουργός Άμυνας της Συρίας Φαντ Τζάσεμ Αλ Φρέιζ (Fahd Jassem al-Freij) (στο κέντρο) παρατηρεί τις γραμμές του μετώπου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο δυτικό Χαλέπι, την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 SANA/Handout via REUTERS

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι από αύριο Πέμπτη θα εφαρμόζεται καθημερινά μια τρίωρη εκεχειρία στο Χαλέπι, προκειμένου να περνούν με ασφάλεια στην πόλη οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι (Sergei ‪Rudskoy‬) είπε ότι η παύση στις εχθροπραξίες θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί και θα διαρκεί μέχρι τις 13.00, τοπική ώρα. «Όλη η στρατιωτική δράση, τα αεροπορικά πλήγματα και οι βομβαρδισμοί από το πυροβολικό θα σταματούν για αυτές τις τρεις ώρες».

Η Ρωσία, σε συνεργασία με τις συριακές αρχές, είναι έτοιμη να βοηθήσει κάθε οργανισμό να μεταφέρει με ασφάλεια ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι, τόνισε ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός.

Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, περίπου 7.000 μαχητές της οργάνωσης Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ (σ.σ. το πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα) έχουν συγκεντρωθεί από την περασμένη εβδομάδα στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού και συνεχώς μεταφέρουν νέες ενισχύσεις στην περιοχή, την οποία απέσπασαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις με αντεπίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όπως είπε, έχουν στη διάθεσή τους άρματα, πυροβολικό και οχήματα εξοπλισμένα με όπλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ